Studiul a început în luna februarie 2021, în Marea Britanie și urma să fie făcut pe un un grup de 300 de voluntari cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani.

Oficialii Universității Oxford au anunțat marți, pe data de 6 aprilie, că au oprit studiul clinic în care erau testați adolescenții și copii cu serul făcut în colaborare cu AstraZeneca, deoarece așteaptă mai multe date despre problemele rare de coagulare a sângelui la adulții care au fost deja vaccinați.

Şapte persoane din Marea Britanie au murit în urma formării de cheaguri de sânge după ce li s-a administrat acest tip de vaccin.

Citeste si: Unde vezi câte locuri libere sunt pentru vaccinare. Harta programărilor pentru vaccinul COVID-19

Joi, EMA va anunța dacă serul AstraZeneca are legătură cu trombozele

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat că va prezenta până cel târziu joi, 8 aprilie, rezultatul evaluării sale cu privire la posibila legătură între vaccinul AstraZeneca şi trombozele semnalate la pacienţi imunizaţi cu acest ser.

Vaccinul AstraZeneca[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Anunţul a fost făcut după ce înainte cu câteva ore, şeful strategiei de vaccinare a EMA, Marco Cavaleri, anunțase existenţa unei legături între vaccinul AstraZeneca şi cazurile de tromboză observate după administrarea acestui vaccin.

Citeste si: Vaccinul COVID-19 de la Pfizer este sigur pentru copii. Iată ce spun studiile

Universitatea Oxford se teme de o potențială legătură între vaccin și cazurile de tromboză 

Universitatea, care a contribuit la dezvoltarea vaccinului AstraZeneca, a declarat faptul că nu există „probleme de siguranță” în procesul de testare, dar a recunoscut temerile legate de o potențială legătură între vaccin și cazurile de tromboză, spunând că așteaptă date suplimentare de la Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor Medicale din Marea Britanie (MHRA), înainte de a relua studiul făcut pe copii și adolescenți.

„Părinții și copiii ar trebui să participe în continuare la toate vizitele programate și pot contacta site-urile de testare dacă au întrebări”, au mai declarat oficialii Universității Oxford.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a declarat marți că „nu a ajuns încă la o concluzie, iar reanalizarea este în curs de desfășurare”.

Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a declarat ulterior că agenția ar trebui să ia decizia „miercuri târziu”, adăugând că este în „contact strâns” cu EMA.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si