Close sidebar
Close sidebar

Vaccinul AstraZeneca nu va mai fi testat pe copii și nici pe adolescenți  

Universitatea Oxford a anunțat că va suspenda studiul clinic ce presupunea testarea pe copii şi adolescenţi a vaccinului anti-COVID dezvoltat împreună cu compania AstraZeneca.

Andreea Bolocan,

Studiul clinic ce vizează vaccinarea copiilor cu serul AstraZeneca a fost oprit [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Studiul a început în luna februarie 2021, în Marea Britanie și urma să fie făcut pe un un grup de 300 de voluntari cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani.

Oficialii Universității Oxford au anunțat marți, pe data de 6 aprilie, că au oprit studiul clinic în care erau testați adolescenții și copii cu serul făcut în colaborare cu AstraZeneca, deoarece așteaptă mai multe date despre problemele rare de coagulare a sângelui la adulții care au fost deja vaccinați. Şapte persoane din Marea Britanie au murit în urma formării de cheaguri de sânge după ce li s-a administrat acest tip de vaccin.

Citeste si: Unde vezi câte locuri libere sunt pentru vaccinare. Harta programărilor pentru vaccinul COVID-19

Joi, EMA va anunța dacă serul AstraZeneca are legătură cu trombozele

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat că va prezenta până cel târziu joi, 8 aprilie, rezultatul evaluării sale cu privire la posibila legătură între vaccinul AstraZeneca şi trombozele semnalate la pacienţi imunizaţi cu acest ser.

Vaccinul AstraZeneca [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Anunţul a fost făcut după ce înainte cu câteva ore, şeful strategiei de vaccinare a EMA, Marco Cavaleri, anunțase existenţa unei legături între vaccinul AstraZeneca şi cazurile de tromboză observate după administrarea acestui vaccin.

Citeste si: Vaccinul COVID-19 de la Pfizer este sigur pentru copii. Iată ce spun studiile

Universitatea Oxford se teme de o potențială legătură între vaccin și cazurile de tromboză 

Universitatea, care a contribuit la dezvoltarea vaccinului AstraZeneca, a declarat faptul că nu există „probleme de siguranță” în procesul de testare, dar a recunoscut temerile legate de o potențială legătură între vaccin și cazurile de tromboză, spunând că așteaptă date suplimentare de la Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor Medicale din Marea Britanie (MHRA), înainte de a relua studiul făcut pe copii și adolescenți.

„Părinții și copiii ar trebui să participe în continuare la toate vizitele programate și pot contacta site-urile de testare dacă au întrebări”, au mai declarat oficialii Universității Oxford.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a declarat marți că „nu a ajuns încă la o concluzie, iar reanalizarea este în curs de desfășurare”.

Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a declarat ulterior că agenția ar trebui să ia decizia „miercuri târziu”, adăugând că este în „contact strâns” cu EMA.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI