Astfel, vaccinul produs de compania anglo-suedeză AstraZeneca se numește acum Vaxzevria și va avea un nou ambalaj. De reținut faptul că nu s-a schimbat și formula vaccinului.

Vaccinul Vaxzevria este 79% eficient 

Citeste si: Vești bune: Cetățenii străini care au drept de ședere în România se pot programa și ei la vaccin. Când va fi posibil acest lucru

Deși multe țări au suspendat administrarea serului produs de către AstraZeneca, din frica oamenilor de a nu avea cheaguri de sânge produse în urma administrării acestui vaccin, acesta s-a dovedit a fi 79% eficient în prevenirea cazurilor simptomatice de Covid-19 la populație generală și 100% pentru a preveni formele severe ale bolii și spitalizarea, potrivit studiilor clinice de fază III efectuate în Statele Unite.

Acest studiu a fost realizat cu ajutorul a 32.449 de voluntari din SUA, Chile şi Peru care au primit ori două doze de vaccin AstraZeneca ori placebo.

Potrivit informațiilor oferite de către producătorul AstraZeneca, serul este 80% eficient la persoanele în vârstă și nu crește riscul formării cheagurilor de sânge. Cu toate acestea, multe țări au renunțat la prescrierea acestuia pentru persoanele în vârstă din cauza lipsei de date suficiente pe acest segment de vârstă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

La începutul lunii martie, ţări europene precum Germania, Franţa, Italia sau Spania, au suspendat temporar utilizarea vaccinului de la AstraZeneca după detectarea unor cazuri de coagulare a sângelui la pacienţii care au primit acest vaccin.

Vaccinul Vaxzevria[Sursa foto: https://fredericksburg.com/]

Citeste si: Guvernul, decizie de ultim moment. Românii se pot testa de coronavirus în farmacii

Multe persoane s-au speriat de posibilele efecte adverse ale acestui vaccin produs de AstraZeneca. Potrivit unui sondaj de opinie realizat în perioada 12-18 martie, acest vaccin este perceput ca fiind mai periculos decât sigur în

Germania, Franța, Spania și Italia, subliniază institutul YouGov. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat că vaccinul AstraZeneca este „sigur și eficient”, iar utilizarea sa a fost reluată în mai multe țări.

O singură doză de vaccin scade cu 56% șansa de infectare cu COVID

Un studiu realizat de cercetători de la University College din Londra a descoperit că o singură de doză de vaccin AstraZeneca-Oxford sau de vaccin Pfizer-BioNTech a scăzut cu 56% cazurile de infectare cu noul coronavirus după patru săptămâni de la administrare şi cu 62% cazurile de infectare la cinci săptămâni după administrare.

Cercetătorii au mai descoperit și dovezi care sugerează că virusul ar putea deveni mai puţin infecţios în cazul persoanelor care au primit vaccinul.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Drama neștiută a actriței Ileanei Stana Ionescu! Coșmarul casei din Pipera: ”Au furat și au plecat”- radioimpuls.ro

Mostrele prelevate au arătat că probele biologice care au furnizat rezultatele pozitive la testele anti-COVID-19 realizate la 28 de zile după administrarea primei doze conţineau o concentraţie virală mai mică. Totodată, persoanele care au contractat anterior virusul nu prezentau diferenţe prea mari în ceea ce priveşte nivelurile de protecţie după ce au fost vaccinate.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si