Close sidebar
Close sidebar

Vaccinul împotriva coronavirusului, o iluzie? Descoperirea care dă totul peste cap

O nouă descoperire despre coronavirus ar putea da peste cap crearea unui vaccin împotriva virusului, este de părere doctorul Stephen Griffin din Marea Britanie.

K.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Un nou studiu arată că imunitatea dată de către anticorpi în urma vindecării de coronavirus ar dispărea după câteva luni. Această descoperire pune în pericol crearea unui vaccin care să fie eficient pe termen lung împotriva coronavirusului.

”Această lucrare confirmă faptul că răspunsul cu anticorpi de protecţie la persoane infectate cu SARS-CoV-2 (…) pare să scadă rapid”, a subliniat luni doctorul Stephen Griffin, un profesor asociat la Facultatea de Medicină a Universităţii britanice Leeds.

Citeste si: Medicul Simin Aysel Florescu, mesaj dur: "Hai cu noi în terapie intensivă, lângă vreo doi bolnavi din ăștia închipuiți. Ai curaj?"

Citeste si: Elena Lasconi, prima reacție după ce a intrat în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Candidata USR l-a depășit pe Marcel Ciolacu- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Cele mai controversate declarații ale lui Călin Georgescu: Apologia legionarilor, elogii aduse lui Putin și conspirațiile despre 5G- antena3.ro

Vaccinurile aflate în curs de dezvoltare vor trebui să genereze o protecţie mai puternică şi mai de durată faţă de infecţiile naturale sau să fie administrate cu regularitate”, a adăugat medicul.

”Dacă infecţia îţi dă un nivel de anticorpi care scade în două-trei luni, vaccinul probabil că va face acelaşi lucru”, iar ”o singură injecţie poate să nu fie suficientă”, declară pentru The Guardian doctorul Katie Doores, principala autoare a studiului.

Citeste si: Țara ex-sovietică în care "nu există coronavirus", dar cetățenii sunt obligați să poarte măști "pentru praf"

”Chiar dacă nu ai anticorpi în circulaţie detectabili, asta nu înseamnă că nu ai neapărat imunitate protectoare, pentru că probabil ai celule cu memorie imunitară care pot intra rapid în acţiune, pentru a cere un nou răspuns imunitar, în cazul în care te întâlneşti din nou cu virusul.

Aşadar, este posibil să contractezi o infecţie mai benignă”, apreciază profesoara de imunologie virală Mala Maini, consultantă la University College din Londra.

Până când se vor afla mai multe, ”chiar cei care au un test de anticorpi pozitiv – mai ales cei care nu pot explica unde au fost expuşi – ar trebui să dea dovadă de prudenţă, să se distanţeze social şi să folosească o mască adecvată”, avertizează James Gill, un profesor onorific de la Clinica Warwick Medical School.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI