Close sidebar
Close sidebar

Vaccinul Johnson & Johnson, verdict din partea Agenției Europene pentru Medicamente. Veștile nu sunt prea bune

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a confirmat marţi o ''legătură posibilă'' între vaccinul anti-COVID-19 produs de compania Johnson & Johnson şi cazurile rare de formare a unor cheaguri sangvine (tromboze) la persoane adulte vaccinate cu acest ser în SUA.

Razvan Ilie,

Vaccinul Johnson & Johnson este administrat într-o singură doză și are o eficacitate de 85% în prevenirea formelor grave ale bolii, conform concluziilor studiilor clinice. [Sursa foto: EMA.europa.eu]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O precizare suplimentară făcută de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) este aceea că beneficiile depăşesc riscurile şi susţine vaccinarea cu serul Johnson&Johnson în Uniunea Europeană.

Experții de la agenția care reglementează medicamentel din spațiul UE au spus că în prospectul vaccinului COVID-19 al Johnson & Johnson ar trebui adăugat un avertisment cu privire la formarea de cheaguri de sânge, ca efecte adverse rare.

Agenția a precizat, într-un comunicat de presă, că aceste afecțiuni rare ale sângelui ar trebui considerate drept „efecte secundare foarte rare ale vaccinului”.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Cum explică Valeriu Gheorghiță infectarea cu COVID a lui Alexandru Arșinel după vaccinarea cu Pfizer

Care sunt riscurile legate de vaccinul Johnson & Johnson  

Femeile sub 60 de ani, cele mai expuse la tromboze? EMA a precizat că toate cazurile de acest fel- 8 cazuri au fost semnalate în SUA- au survenit la adulţi cu vârste sub 60 de ani, majoritatea femei, în primele trei săptămâni după vaccinare.

Agenţia europeană precizează de asemenea că cele mai multe tromboze s-au format în creier şi abdomen, la fel ca în cazul vaccinului AstraZeneca, dar concluzia sa este că beneficiile vaccinării cu serul Johnson & Johnson depăşesc riscurile.

Citeste si: SUA examinează noi cazuri de reacții adverse grave la persoanele vaccinate cu serul Johnson&Johnson

SUA cercetează cazurile de efecte adverse grave de la vaccinul Johnson & Johnson

Autorităţile sanitare din SUA au cerut săptămâna trecută suspendarea temporară a imunizării persoanelor cu vaccinul anti-COVID J&J, din cauza unor date privind unele reacții adverse grave, cum ar fi formarea unor cheaguri de sânge la nivel cerebral, afectând şase femei cu vârste de sub 50 de ani, dintre aproximativ 7 milioane de persoane care s-au vaccinat cu vaccinul Janssen.

”Suntem încurajaţi că nu a fost un număr copleşitor de cazuri, dar căutăm şi vedem ce se întâmplă”, a precizat directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky, în cadrul unui briefing de presă de săptămâna trecută.

Specialiștii în sănătate publică afirmă că se va relua vaccinarea cu acest vaccin, doar dacă medicii vor primi recomandări ecxacte în privința tratării cheagurilor de sânge, fiind un efect secundar grav al vaccinului Janssen.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI