Vaccinul anti-COVID-19 produs de laboratoarele Pfizer şi BioNTech nu trebuie "deocamdată" adaptat la noile variante de coronavirus în circulaţie, a dat asigurări luni în cadrul unei conferinţe de presă şeful BioNTech, Ugur Sahin, susţinând mai degrabă o "a treia doză" de vaccin.

Citeste si: Harta vaccinării. Top 10 localități din România cu cei mai mulți oameni vaccinați

A treia doză de vaccin Pfizer, recomandată

"Este posibil ca în următoarele 6-12 luni să apară o variantă care necesită adaptarea vaccinului, însă deocamdată nu este cazul", a spus Ugur Sahin. "Luarea unei decizii acum s-ar putea dovedi a fi greşită, dacă în trei sau şase luni va domina o altă variantă", a adăugat el.

Potrivit acestuia, o astfel de decizie ar trebui luată numai dacă "vaccinul existent nu este eficient sau nu este optim".

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Un nou vaccin anti-COVID pentru cetățenii din UE

"Pentru moment, ştim că un rapel cu formula de bază este suficient", a spus Ugur Sahin, conform Agerpres. Ca urmare, "cea mai bună abordare pentru a face faţă acestei situaţii este de a continua cu o doză de rapel" pentru a creşte imunitatea oferită de vaccin, a adăugat el.

Noi studii încurajatoare

Pfizer şi BioNTech au menţionat, de asemenea, la începutul lunii iulie "rezultate încurajatoare" ale studiilor pentru o a treia doză şi intenţionează să solicite autorizaţia pentru administrarea unei a treia doze de vaccin în Statele Unite şi Europa.

Citeste si: Bilanț coronavirus, azi, 9 august 2021. Câte decese s-au înregistrat în ultima zi

Câți români s-au vaccinat cu Pfizer

Peste 3,6 milioane de români s-au imunizat cu cele două doze ale vaccinului Pfizer-BioNTech, în timp ce restul vaccinurilor au avut un mult mai mic succes în țara noastră- Moderna- 368.000 vaccinați, Astra-Zeneca- 430.000, Johnson & Johnson- 495.000. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si