Close sidebar
Close sidebar

Vaccinul Pfizer anti-COVID-19 nu are legătură cu decesele semnalate în urma vaccinării

Vaccinul Pfizer/BioNTech contra covid-19 nu are legătură cu morţi semnalate în urma vaccinării şi nu prezintă niciun nou efect secundar, a transmis vineri Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), informează AFP.

Alina Raducu,

Vaccinul Pfizer anti-COVID-19 nu are legătură cu morţi semnalate în urma vaccinării

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Autoritatea europeană de reglementare anunţă într-un comunicat că a examinat decesele înregistrate de la începutul desfăşurării vaccinului- mai ales în rândul bătrânilor şi ”a conchis că datele nu arată o legătură cu vaccinarea cu Comirnaty şi că aceste cazuri nu ridică o problemă de siguranţă” a vaccinului.

Vaccinul Pfizer/BioNTech nu are legătură cu decesele semnalate în urma vaccinării 

În prima sa actualizare cu privire la siguranţa vaccinului de când UE şi-a început campania de vaccinare, în decembrie, EMA conchide că datele ”sunt coerente cu profilul cunoscut al siguranţei vaccinului şi că niciun nou efect secundar nu a fost identificat”.

Semnalări ocazionale ale unor reacţii alergice grave nu depăşesc ceea ce s-a descoperit în legătură cu acest ”efect secundar cunoscut”,

menționează EMA, cu sediul la Amsterdam.

”Avantajele Comirnaty în prevenirea covid-19 continuă să fie mai importante decât toate riscurile şi nu există nicio schimbare în recomandări în ceea ce priveşte utilizarea vaccinului”, anunţă EMA.

Autoritatea de reglementare a UE a aprobat, până în prezent, două vaccinuri, cel al alianţei americano-germane Pfizer/BioNTech şi companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Vaccinul Pfizer anti-COVID-19 nu are legătură cu morţi semnalate în urma vaccinării

Citeste si: Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

EMA va da ”verdictul” cu privire la un al treilea vaccin de la AstraZeneca/Oxford

Un număr de ţări nordice inclusiv Norvegia, Danemarca, Finlanda, Islanda şi Suedia au semnalat decese ale unor persoane care au fost vaccinate cu vaccinul Pfizer/BioNTech, însă nu s-a stabilit vreo legătură directă cu vaccinul.

Norvegia a înregistrat până acum 33 de morţi în rândul bătrânilor care au fost vaccinaţi cu prima doză.

Oslo anunţa luna aceasta că nu a stabilit o legătură cu vaccinul, dar le recomandă medicilor norvegieni să ţină cont de starea sănătăţii pacienţilor celor mai fragili înainte de a decide să-i vaccineze.

Citeste si: Ce conține o doză de vaccin anti-COVID-19 Pfizer?

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI