”Eficienţa şi securitatea vaccinului nu au fost evaluate în alte categorii de dozare” decât cele două injecţii efectuate la un interval de 21 de zile în cursul testelor clinice, a anunţat întreprinderea germană, care a dezvoltat împreună cu laboratorul american Pfizer primul vaccin autorizat în Statele Unite şi în uniunea Europeană (UE).
În contextul unor stocuri limitate de vaccin, Danemarca a anunţat luni că distanţează la şase săptămâni injectarea celor două doze.
Regatul Unit, care a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech înaintea UE, la începutul lui decembrie, lasă să trează până la 12 săptămâni de la vaccinare la rapel.
”În acest fel vom putea să vaccinăm cât mai multă lume încă de acum”, a subliniat şeful Agenţiei daneze de Sănătate Søren Brostrøm, intervievat la postul public de televiziune TV2.
El a precizat că această analiză are la bază documentaţia prezentată de către alianţa americano-germană Pfizer/BioNTech, care prevede efectuarea celei de a doua injecţii la 19 până la 42 de zile după prima.
Citeste si: Pensiile românilor se indexează de la 1 ianuarie 2025! Cum poți vedea dacă ți se majorează pensia- kanald.ro
Citeste si: VIDEO -Teodosie, din nou deasupra legii. Prelatul a oficiat fără mască
Citeste si: Cîțu anunță când va începe etapa a doua de vaccinare anti-COVID-19
În Germania, Ministerul Sănătăţii a cerut autorităţilor sanitare să evalueze opţiunile în vederea unei prelungiri a acestui termen, potrivit unui document pe care AFP scrie că l-a consultat luni.
”Noi considerăm că o a doua injecţie este necesară în vederea dobândirii unei protecţii maxime împotriva bolii”, subliniază această întreprindere cu sediul la Mainz, specializată în tehnologia ARN-ului mesager.
Însă, ”decizii cu privire la regimuri de dozare alternative sunt luate de către autorităţi sanitare naţioale”, cu care compania se află într-un ”dialog continuu”.
Danemarca a luat această decizie şi cu privire la vaccinul companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna- aflat în curs de aprobare de către UE- şi cel al AstraZeneca şi Oxford.