Un fermier din Sibiu creste acum vaci din Franta, care nu au nevoie de multa atentie si iau in greutate mai mult de un kilogram pe zi.

Citeste si: S-a aflat motivul pentru care Liviu Dragnea a ales să se trateze la un spital privat, nu la unul de Stat! Explicatia te va da pe spate!

In 2013, cand a inceput sa aduca exemplare din rasa Aubrac, in ferma lui Ciprian Gherghel erau cateva sute de vaci de lapte. "In spate vedeti un exemplar de taur, are vartsa de 6 ani, are o gretutate de 900-950 de kg. Provine dintr-o linie genetic extraordinar de buna din Franta.", spune crescatorul.

De anul trecut, fermierul creste doar vaci de carne, din Franta.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Nicu Maharu a murit cu o mare durere în suflet! A plecat la ceruri neîmplinit! Ce îi măcina sufletul?

"Se tine foarte usor, nu este pretentioasa la mancare, nu are pretentii la adapost.

Vitetii sunt vigurosi si nu ne creaza probleme, costuri reduse", explica acesta.

Dupa 18 ani in care a creascut vaci de lapte, Ciprian Gherghel spune ca acum munca lui e mai usoara. "Nu necesita asa mult personal pentru ca animalele stau pe pasune aproape tot timpul. Iarna mananca fan si un pic de siloz, dar vara mananca doar iarba", ne spune inginerul.

Daca la inceput avea 60 de exmplare din rasa Aubrac, acum in ferma din Bruiu sunt peste 450. "Carnea spre deosebire de alte rase nu face grasime. Avem solicitari si de la export. Nu suntem capabili sa producem cat am putea sa vindem", spune el.

Citeste si: Am aflat cum învăța Ecaterina Andronescu la școală! Ce spune colegul ei de clasă: ”Era cea mai bună, noi am fost ultima generație care a făcut 7 clase!” EXCLUSIV

Animalele s-au adaptat usor pe pasunile de la Bruiu. Iau repede in greutate. Un vitel poate ajunge la 400 de kilograme intr-un an.

Fermierul are 800 de hectare e pasune si vrea ca in viitor sa-si dubleze efectivul de animale din aceasta rasa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si