Seisme cu magnitudinea de până în 3,6 și cu intensitate mai mică au avut loc în zona seismică Vrancea. Primul cutremur a avt loc pe data de 8 octombrie, fiind urmat de alte patru pe data de 9 octombrie, iar alte trei, unul de 2,9, altul de 2,5 și al treilea cu magnitudinea 3, au avut loc pe data de 1 octombrie.

Citeste si: Alertă în Italia: vulcanul Stromboli a erupt

Alertă în Italia: vulcanul Stromboli a erupt

Autoritățile italiene sunt în alertă după ce vulcanul Stromboli a erupt duminică. Eruperea vulcanului a declanșat un cutremur de trei minute.

Presa din Italia a anunțat că o latură a craterului s-a prănușit, iar  lava  a ajuns în mare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si:  Un vulcan a erupt în apropiere de Reykjavik, capitala Islandei

Institutul Italian de Geofizică şi Vulcanologie a precizat că ultima  erupție majoră  a avut loc pe data de 29 septembrie, iar de atunci activitatea vulcanului s-a intensificat.

A fost emisă o stare de alertă

Autoritățile italiene au emis o alertă de la galben la portocaliu, care necesită o monitorizare mai intensă a situaţiei. 

Citeste si:  Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Portugalia: risc ridicat de erupţie vulcanică şi intensificare a activităţii seismice în Arhipelagul Azore

Vulcanul Stromboli este considerat ca fiind unul dintre cei mai activi vulcani de pe planetă. Anul trecut, un turist și-a pierdut viața în urma unei erupții care a acoperit insula cu cenușă.

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Portugalia: risc ridicat de erupţie vulcanică şi intensificare a activităţii seismice în Arhipelagul Azore

Cetățenilor români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză, le este recomandată de către autorități evitarea călătoriilor neesențiale pentru Regiunea Autonomă Azore – Insula Sao Jorge. Atenționarea a venit în urma riscului ridicat de erupție vulcanică și a intensificării activității seismice.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si