David Popovici a reușit să bucure o țară întreagă prin performanța istorică de la JO 2024. Acesta a câștigat medalia de aur la înot, în proba de 200 de metri liber. A adjudecat victoria cu 2 sutimi în fața sportivului din marea Britanie și a devenit astfel primul bărbat român din istoria țării medaliat cu aur la o probă de înot de la Jocurile Olimpice.

Așa cum era de așteptat, după victoria memorabilă de la Paris, David Popovici a fost felicitat de majoritatea numelor cunoscute din politica românească.

Citește și: Donald Trump critică dur deschiderea Jocurilor Olimpice de anul acesta. Candidatul republican, revoltat din cauza ceremoniei de la Paris: „Ce au făcut a fost o rușine”

david popovici, jocurile olimpice 2024, david popovici aur

Politicienii, mesaje de felicitare pentru David Popovici

După performanța istorică a campionului român, cele mai mari nume din politica românească l-au felicitat în mediul online. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro

„David Popovici a reușit să bucure o țară întreagă prin performanța istorică de la JO 2024. Acesta a câștigat medalia de aur la înot, în proba de 200 de metri liber. A adjudecat victoria cu 2 sutimi în fața sportivului din marea Britanie și a devenit astfel primul bărbat român din istoria țării medaliat cu aur la o probă de înot de la Jocurile Olimpice”, a scris președintele Klaus Iohannis, pe platforma X.

„Senzațional! David Popovici- Aur Olimpic! De Ziua Imnului Național, cel mai frumos cadou pe care un român îl poate face nouă tuturor. Este meritul tău și al echipei tale pentru tot efortul depus. Bravo, David!”, sunt cuvintele scrise de premierul Marcel Ciolacu în pagina sa de Facebook.

„Felicitări, David Popovici! Ai scris în această seară istorie pentru România cu aurul la proba de 200 metri liber. Ne-ai făcut, încă o dată, mândri de tine și mândri că suntem români. Ne înclinăm în fața performanței tale!”, a scris și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Felicitări au venit și de la Luminița Odobescu, ministrul român de Externe, care i-a mulțumit campionului: „Ce performanță extraordinară! Mulțumesc David Popovici pentru prima medalie de aur pentru România!”

David Popovici, mesaj după ce a făcut istorie la Paris: „Orice e posibil”

David Popovici a mărturisit că și-a împlinit un vis prin câștigarea medaliei de aur la proba de 200 metri liber. Campionul este extrem de fericit pentru performanța pe care a avut-o. Chiar dacă este apreciat de o lume întreagă, David Popovici rămâne o dovado de modestie și spune despre el că este un băiat obișnuit.

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul de la RO-Alert care i-a dat fiori unui român din București: “Adăpostiți-va in beciuri, departe de geamuri, durata estimată 90 de min”- radioimpuls.ro

Citeste si: Un asteroid de 10 ori mai mare decât roca spațială care a ucis dinozaurii a aruncat cea mai mare lună a lui Jupiter de pe axa sa- antena3.ro

„Este un vis împlinit. Mă bucur foarte tare, sper să nu încep să plâng la imn (n.r- el a avut lacrimi în ochi la imn). Mă bucur că acum cinci minute am scris istorie şi dacă eu am putut, un băiat obişnuit, doar cu dorinţă arzătoare şi puternică, atunci oricine poate. Cine ştie ce va fi mâine? Orice e posibil, atât timp cât ai un culoar, ai o şansă. Treaba încă nu s-a încheiat, dar bineînţeles că o să mă bucur, este o realizare imensă, în primul rând pentru mine, mă bucur că ţara m-a urmărit, că sunt atât de mulţi români în tribună”, a declarat David Popovici  la TVR 1.

Citește și: VIDEO Scuze după parodia scenei biblice. "Nu mi se pare că e neapărat blasfemie" Ce au declarat organizatorii Jocurilor Olimpice

david popovici, jocurile olimpice 2024, david popovici aur


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si