Andra Ionescu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Dr. Simin Florescu: „Vaccinul antigripal se face anual, la debutul sezonului rece.”

„Alături de mine este medicul infecționist Simin Florescu, manager al Spitalului Victor Babeș din Capitală. Cum se explică valul de persoane infectate în această perioadă cu gripă sau cu Covid-19?”

Dr. Simin Florescu, director al Spitalului „Victor Babeș”: „Deocamdată vorbim de pacienți cu infecție SARS-CoV-2, probabil că asta se întâmplă ca urmare a definirii caracterului sezonier al infecției cu SARS-CoV-2.

Într-adevăr, în ultima lună a fost o avalanșă de cazuri, dar nu este comparabilă cu nimic din ce a fost. În acest moment, de exemplu, noi avem aproximativ 80 de pacienți cu infecție SARS-CoV-2, dar sunt forme medii sau forme ușoare.”

Andra Ionescu, reporter Kanal D: „Sunt și copii internați?”

Dr. Simin Florescu, director al Spitalului „Victor Babeș”: „Sunt și copii, dar nu sunt foarte mulți. De obicei vin mamă cu copil infectați și rămân internați împreună.”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Andra Ionescu, reporter Kanal D: „În cazul coronavirusului mai este eficient sau recomandat vaccinul actual?”

Dr. Simin Florescu, director al Spitalului „Victor Babeș”: „Vaccinul actual nu mai este potrivit pentru subtipul de virus, care circulă în acest moment și există preparat vaccin care se potrivește cu varianta de virus și sperăm să-l avem și noi.”

Andra Ionescu, reporter Kanal D: „În cazul vaccinului gripal în câte doze se face și când este bine să-l facem?”

Dr. Simin Florescu, director al Spitalului „Victor Babeș”: „Vaccinul antigripal se face anual, într-o singură doză, dacă vorbim de adulți. De preferat se face la debutul sezonului rece, septembrie, octombrie, chiar și noiembrie. Bineînțeles că se poate face până la sfârșitul sezonului rece, nu există un termen limită, dar pentru a avea anticorpi care să garanteze o protecție cât mai bună se face până la sfârșitul sezonului, prin luna octombrie este cel mai bine de făcut.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si