Numărul total al elevilor și profesorilor îmbolnăviți cu coronavirus urcă în acest fel la un total de aproape 650 de persoane.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, cele mai multe cazuri de COVID-19 în rândul elevilor au fost raportate în ultimele 24 de ore în Ilfov, urmat de Maramureș. În Capitală au fost raportate în ultima zi doar 3 îmbolnăviri în rândul elevilor.

Citeste si: Tot mai puțini elevi de clasa a XII-a la școală. Anunțul Ministrului Educației Sorin Cîmpeanu

32 de clase cu activitatea suspendată în ultimele 24 de ore

Numărul cazurilor înregistrate în școli în perioada 11-12 februarie 2021 (ora 18.00):
1. Număr clase cu activitate suspendată în perioada 11-12 februarie: 32
2. Număr elevi confirmați în perioada 11-12 februarie: 46
3. Număr angajați confirmați în perioada 11- 12 februarie: 30

Noile cazuri se adaugă celor anunțate joi, la patru zile de le redeschiderea școlilor: 244 de elevi și 329 de angajați din sistemul de învățământ confirmați cu COVID-19 și cursuri suspendate în 171 de clase.

Ministrul Educației i-a îndemnat pe părinţi să nu îşi trimită copiii în colectivitate dacă au fie şi "cele mai mici simptome de boală" pentru că pot pune în pericol viaţa rudelor bolnave ale altor copii. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Felicitări de 14 februarie. Impresioneaz-o cu o declarație inedită de Ziua îndrăgostiților!

sorin cimpeanu
Ministrul Educației i-a îndemnat pe părinţi să nu îşi trimită copiii în colectivitate dacă au fie şi "cele mai mici simptome de boală" pentru că pot pune în pericol viaţa rudelor bolnave ale altor copii. 

La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar se suspendă cursurile grupei sau clasei respective pentru o perioadă de 14 zile.

În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după

finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă.

Citeste si: Ce spune Ministrul Educației după primele cazuri de COVID-19 din școli

Tot mai puțini elevi de clasa a XII-a la școală

Ministrul Educației a transmis, joi seara, că majoritatea cadrelor didactice sunt dezamăgite de prezența mult mai slabă a elevilor din clasele a XII-a. Sorin Cîmpeanu spune că elevii s-au obișnuit să învețe în mediul online.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că, potrivit relatărilor profesorilor, prezenţa în bănci a elevilor de clasele a XII-a este mult mai scăzută comparativ cu prezenţa înregistrată în primele zile ale semestrului al doilea la învăţământul primar şi la grădiniţe. Ministrul consideră că o explicaţie pentru acest fapt poate fi obişnuinţa elevilor mari de a învăţa online.

Citeste si:  În ce situație s-ar putea închide, din nou, școlile? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul: ”Atunci este o mare problemă”

„Avem acea situaţie a elevilor de clasa a XII-a. Am discutat cu multe cadre didactice, sunt puţin dezamăgite de prezenţa mult mai slabă decât cea înregistrată în învăţământul primar şi în grădiniţe”, a declarat ministrul Educaţiei, joi seară, într-o emisiune la Digi 24.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si