Recent, Valentin Ceauşescu a repurtat o nouă victorie în lupta pentru averea familiei Ceauşescu. În 2013, după un proces îndelungat, Valentin Ceauşescu a reuşit recuperarea integrală a averii sale, a fratelui şi a părinţilor săi, Elena şi Nicolae Ceauşescu. La proces, Valentin a arătat că, imediat după Revoluţie, procurorii au emis împotriva sa şase ordonanţe preventive prin care s-au pus sechestru pe toate bunurile sale. În 2005, el a contestat aceste acte procedurale în faţa judecătorilor, iar pe 3 octombrie 2006, Tribunalul Bucureşti i-a dat dreptate.

Valentin Ceauşescu a repurtat o nouă victorie. Din 2007, el a trecut la recuperarea bunurilor

„Decidem restituirea tuturor bunurilor cu privire la care au fost dipuse măsuri de indisponibilizare şi confiscare prin ordonanţele mai sus menţionate şi care nu au fost restituite, bunuri ridicate de la acesta şi de la Ceauşescu Nicu (1951-1996),”  se arăta în sentinţă. Această decizie a rămas definitivă, pe 19 aprilie 2007, la Curtea Supremă de Justiţie. De atunci, Valentin a trecut la recuperea tuturor bunurilor, inclusiv prin executarea silită cu ajutorul unui executor judecătoresc.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Valentin Ceauşescu a repurtat o nouă victorie. A câştigat la Curtea de Apel

În 2008, Valentin  a plătit o cauţiune în acest proces de recuperare a bunurilor, iar în decembrie 2017 a cerut, la Curtea de Apel Bucureşti, restituirea acesteia, recurent pârât fiind Muzeul Naţional de Artă al României.  „Admite cererea. Dispune restituirea cauţiunii consemnate cu recipisa 2131214/1 din 7.11.2008.

Irevocabilă”, a fost decizia judecătorilor, favorabilă lui Valentin, care a fost făcută publică pe 10 ianuarie 2018.

Valentin Ceauşescu a repurtat o nouă victorie. A recuperat 42 de tablouri 

De curând, Valentin Ceauşescu a repurtat o nouă victorie în lupta pentru averea familie. După decesul fraţilor săi, Zoia şi Nicu, Valentin Ceauşescu a devenit unicul moştenitor al cuplului dictatorial Elena şi Nicolae Ceauşescu. Printre obiectele confiscate şi recuperate se numără 42 de picturi pe pânză şi pe carton, dar şi gravuri, obiecte din porţelan şi din argint. Tablourile confiscate poartă semnătura unor pictori celebri şi sunt evaluate la sute de mii de euro: Gheorghe Petraşcu, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza şi Alexandru Ciucurencu. Valentin mai avea de recuperat trei lucrări de grafică semnate de Goya şi de Corneliu Baba, dar şi icoane, măşti din lemn şi obiecte de artă precolumbiană.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si