Close sidebar
Close sidebar

Valentin şi Zoia Ceauşescu nu au fost copiii lui Nicolae Ceauşescu? Un fost demnitar comunist a vorbit despre relaţia dintre Nicolae şi Elena Ceauşescu: “El i-a crescut, dar de făcut, ea știe cu cine i-a făcut””

Din mărturiile lui Ion Gheorghe Maurer reiese că Valentin şi Zoia Ceauşescu nu au fost copiii lui Nicolae Ceauşescu.

Matei Vaihan,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

 

Ion Gheorghe Maurer a spus că Valentin şi Zoia Ceauşescu nu au fost copiii lui Nicolae Ceauşescu. “Membru al PCR încă din 1936, ulterior ministru de Externe și președinte al Consiliului de Miniștri, Ion Gheorghe Maurer a cunoscut îndeaproape cuplul Ceaușescu. În cartea Maurer și lumea de ieri – Mărturii despre stalinizarea României a Laviniei Betea, el susține că, înainte de căsătoria sa cu Nicolae Ceaușescu, Elena avea deja doi copii, pe Valentin și pe Zoia, aceștia fiind, așadar, frați vitregi cu Nicușor”, a dezvăluit revista Historia.

Nicolae Ceauşescu s-a însurat cu Elena pe 23 decembrie 1947. În actele oficilale, Valentin figurează ca fiind născut pe 17 februarie 1948, în timp ce Zoia a venit pe lume pe 28 februarie 1949.( vezi imagini incredibile cu Ceauşescu în Coreea de Nord)

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Nepotul lui Nicolae Ceauşescu a fost părăsit de iubită? Nicu e resemnat: "Mi-am luat-o!"

Valentin şi Zoia Ceauşescu nu au fost copiii lui Nicolae Ceauşescu: "Elena Ceaușescu a trăit nu știu cu câți"

“Elena Ceaușescu, înainte de a se mărita cu el, a trăit nu știu cu câți. A făcut și doi copii – nu știu cu cine – o fată și un băiat. Când Ceaușescu a ieșit, în ʼ44, în lume, ea s-a agățat de el. Și s-a agățat așa de bine că a luat-o de nevastă. Ceaușescu i-a adoptat copiii pe care-i avea cu alții și i-a mai făcut și el un copil, pe Nicușor.

Mai târziu, mi-am dat seama că această femeie îl stăpânește în așa măsură pe Ceaușescu, încât, de fapt, ea conduce. El nu face decât ceea ce spune ea. Și că, probabil, ea hotărâse ca el să exercite conducerea sub forma unei stăpâniri dictatoriale”, este citat Maurer de Lavinia Betea.

“Zoia și Valentin, spuneți că nu sunt copiii lui Nicolae Ceaușescu?”, a fost întrebat Maurer. “Nu. El i-a crescut, dar de făcut, ea știe cu cine i-a făcut”, a răspuns fostul demnitar comunist.

Valentin şi Zoia Ceauşescu nu au fost copiii lui Nicolae Ceauşescu: "Să nu bârfească țara românească despre ea că n-a luat-o Ceaușescu fecioară!"

Din declaraţii reiese că Valentin şi Zoia Ceauşescu nu au fost copiii lui Nicolae Ceauşescu. „I-a adoptat Ceaușescu atunci când s-a însurat cu ea. Dar nu spuneau, probabil, că nu sunt și-ai lui să nu bârfească țara românească despre ea că n-a luat-o Ceaușescu fecioară!”, a mai spus Maurer. Nicolae şi Elena Ceauşescu au mai avut un copil, pe Nicuşor, care s-a născut pe 1 septembriue 1951. El a decedat pe 25 septembrie 1996, la 45 de ani, în timp ce Zoia a murit pe 20 noiembrie 2006, la 57 de ani.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI