Valentine's Day 2023.  Potrivit unei legende, Valentin a fost preot în Roma, în secolele II-III.

Legenda tristă care stă la baza sărbătorii iubirii

Valentine's Day 2023. Legenda tristă care stă la baza sărbătorii iubirii

Valentine's Day 2023. Legenda tristă care stă la baza sărbătorii iubirii

[Sursa foto: PixaBay]

Acesta, în timpul împăratului Claudius al II-lea (268-270),  ar fi ajutat creştini sau păgâni, să se căsătorească. Împăratul roman era convins că bărbaţii ar fi soldaţi mult mai buni, dacă nu ar fi avut logodnice sau soţii, de aceea a interzis căsătoriile.

Tânărul preot susţinea că mariajul este parte din planul lui Dumnezeu şi unul dintre scopurile acestei vieţi. A continuat să îi căsătorească pe tineri în secret, în numele iubirii. În momentul în care secretul său a ajuns la urechile împăratului, acesta a fost închis şi condamnat la moarte, fapt care s-a petrecut la 14 februarie 269.

Citește și: Valentine's Day 2023. Superstiții de Ziua Îndrăgostiților

Aceeaşi legendă spune că Valentin, în timp ce se afla la închisoare, s-a îndrăgostit de fiica paznicului. Înainte de a muri, Valentin i-ar fi trimis acesteia o scrisoare, pe care a semnat-o ”De la al tău Valentin”. De aici a rămas obiceiul de a trimite în această zi mesaje de dragoste.

Mesaje de Valentine's Day 2023

Valentine's Day 2023. Legenda tristă care stă la baza sărbătorii iubirii

Valentine's Day 2023. Legenda tristă care stă la baza sărbătorii iubirii

[Sursa foto: PixaBay]

Poţi să spui "te iubesc" într-o secundă? Dacă da, dă-mi o secundă din viaţa ta, îţi voi fura un minut, te voi săruta o oră şi te voi iubi o viaţă

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Tu ai făcut culorile mai vii, frumuseţea mai pură, plăcerea mai intensă. Cu ocazia Valentine`s Day îţi reamintesc: te iubesc mai mult, minunea vieţii mele!

Intr-o zi ma vei intreba ce e mai important pt mine: tu sau viata? Eu voi spune ca viata, iar tu te vei supara, dar fara sa-ti dai seama ca pt mine tu esti viata!

Citește și: Cele mai frumoase poezii de dragoste. Cum au surprins poeții români iubirea în versuri

De-ar fi universul o lume plina de femei si eu un astru printre ele, eu tot pe tine te-as alege caci esti iubirea vietii mele… te iubesc..

Cand soarta imi va spune sa parasesc pamantul, cand oameni fara mila imi vor sapa mormantul cand zile ptr mine nu vor mai exista, atunci dar nici atunci eu nu te voi uita. La mulţi ani de Valentine's Day 2022!

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

Undeva cineva se gandeste la zambetul tau si se bucura de prezenta ta in viata sa. Asa ca atunci cand esti singura adu-ti aminte ca cineva undeva se gandeste la tine!

Mi-e frica sa merg cu masina atunci cand sunt cu tine. Pentru ca atunci cand sunt cu tine sunt beat de fericire si ar putea sa-mi ia permisul.

Tu esti visul meu… unicul meu vis… as vrea sa te atrag in valtoarea pasiunii sa te strang asa de tare incat TU si – EU sa devenim un singur suflet.

Citește și: Mesaje amuzante pentru cei anti-Valentine's Day 2023. Urări pentru cei care nu sărbătoresc Ziua Iubirii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si