Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că este posibil ca imunizarea cu doza a treia de vaccin anti-coronavirus să fie devansată și să înceapă în România încă de săptămâna viitoare, însă o decizie în acest sens va fi luată în zilele viitoare.

Citeste si: Declarația neașteptată dată de Vlad Voiculescu: ”Nu e rezonabil să testezi din bani publici, să plătească toţi pentru refuzul cuiva de a se vaccina"  

Ce se întâmplă cu românii vaccinați cu AstraZeneca

Vaccinarea cu doza nr.3 se va face cu serurile de la Pfizer sau Moderna, inclusiv pentru românii imunizați în prima fază cu AstraZeneca.

"La acest moment vorbim de administrarea unei doze trei cu vaccin pe bază de ARN mesager, respectiv Pfizer sau Moderna pentru scheme de vaccinare care au avut inițial acest tip de vaccin, fie Pfizer, fie Moderna, iar persoanele care au primit vaccin de la AstraZeneca propunerea pe care au abordat-o toate celelalte țări europene a fost de a administrarea unul dintre cele două vaccinuri pe bază de ARN mesager în completarea vaccinării cu vector viral care a fost folosit la prima schemă", a declarat medicul militar Valeriu Gheorghiţă.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

El a informat că în prezent sunt active aproximativ 581 de centre de vaccinare, cu 837 de fluxuri, în perspectiva administrării dozei 3.

Citeste si: Bilanț coronavirus, marți 21 septembrie. Record negru de infectări și decese în valul 4

Potrivit lui Gheorghiță, în Capitală se înregistrează o rată de acoperire vaccinală de peste 50% din populaţia rezidentă eligibilă, de peste 12 ani, ajungând la 50,15%, iar 40% dintre judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti, au o rată de acoperire vaccinală de peste 30%.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Șeful CNCAV a menţionat că până la data de 20 septembrie au fost vaccinate cu cel puţin o doză peste 5,38 milioane de persoane, 5,26 milioane de persoane având schema completă.

Premierul Florin Cîțu, atac la fostul ministru al Sănătății: "O să cer o anchetă"

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că va cere cât mai rapid o anchetă privind modul în care Ministerul Sănătăţii a pregătit valul al patrulea al pandemiei.

Citeste si: Capitala- la un pas de a intra în scenariul ROȘU. Rata de infectare cu Sars-Cov-2 este 2,91 la mia de locuitori

"O să cer o anchetă, o analiză, pentru că vreau să ştiu cum a fost pregătit valul patru. Ştiam că vine valul patru, eu am spus tot anul, după ce s-a terminat valul trei, că nu vreau să se reducă numărul de paturi în secţiile ATI pentru COVID.

Am spus foarte clar să rămână intactă capacitatea noastră de a răspunde şi să se răspundă foarte rapid. Aş vrea să văd cum a fost pregătit de Ministerul Sănătăţii acest val patru, să vedem dacă s-a ţinut cont de ceea ce am spus eu şi dacă nu s-a ţinut cont de ceea ce am spus eu, cine nu a ţinut cont va fi responsabil pentru asta", a declarat Florin Cîţu, aflat într-o vizită în judeţul Prahova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si