Close sidebar
Close sidebar

Valeriu Gheorghiță: 90% din infectările COVID de săptămâna trecută au fost cu varianta Delta

Medicul Valeriu Gheorghiță a făcut precizări legate de vaccinarea obligatorie și a vorbit și despre faptul că peste 89% din secvențierile făcute săptămâna trecută arată că sunt infecții cu varianta Delta a coronavirusului.

Andreea Bolocan,

Valeriu Gheorghiță [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

”Varianta Delta are tendința de a deveni dominantă în România”

În cadrul unei emisiuni TV, medicul Valeriu Gheorghiță a atenționat populația României, declarând că numărul de infectări cu coronavirus este în creștere de câteva săptămâni, iar varianta Delta are tendința de a deveni dominantă la noi în țară.

"Din păcate vedem o creștere a numărului de cazuri în aceste săptămâni și situația care se prefigurează pentru următoarea perioadă nu este una bună, mai ales că varianta Delta are tendința de a deveni dominantă pe teritoriul României. Practic, în săptămâna 30 (26 iulie- 1 august, n.r.), din numărul total al testelor de secvențiere efectuate, peste 89% au ieșit pozitive pentru varianta Delta.

Or, când vorbim de o pondere atât de mare a cazurilor generată de varianta Delta, acest lucru este- aș putea spune- cât se poate de important și cred că trebuie să ținem cont în primul rând de datele științifice", a declarat Valeriu Gheorghiță miercuri, la Digi24.

Citeste si: OMS, anunț de ultim moment despre virusul mutant Lambda, apărut în Peru

Singura metodă de a ne proteja de COVID-19 este vaccinarea

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a spus că imunizarea populației rămâne cea mai eficientă metodă de protejare împotriva coronavirusului.

"Indiferent de schema de vaccinare de care vorbim, eficiența se păstrează la fel, peste 90% pentru prevenirea riscului de spitalizare, pentru prevenirea riscului de deces și a formelor grave de îmbolnăvire".

"Dacă ritmul de vaccinare și intenția de vaccinare a oamenilor nu se schimbă, sigur că vom deconta până la urmă cu toții această rată destul de redusă de acoperire vaccinală. Pentru că indiferent dacă vorbim de o imunitate colectivă de 45-50% prin boală și prin vaccinare, ea nu este suficientă să reducă semnificativ consecințele îmbolnăvirilor cu varianta Delta", a avertizat medicul. 

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: OMS îndeamnă la un moratoriu al vaccinării cu a treia doză de vaccin anti-COVID până la sfârșitul lunii septembrie 2021

Vaccinarea nu va fi obligatorie [Sursa foto: PixaBay]

În perioada ce urmează, cazurile vor continua să crească

Cu părere de rău, medicul Valeriu Gheorghiță a declarat că în România, numărul de cazuri de COVID-19 a crescut, însă nici în perioada ce urmează, lucrurile nu se vor liniști.

"Este cât se poate de clar că avem o creștere a numărului de cazuri și nu avem niciun motiv să credem că în perioadă următoare lucrurile se vor liniști", a mai spus Valeriu Gheorghiță. 

Cu toate acestea, el afirmă că, în momentul de față, nu se ia în calcul introducerea vaccinării obligatorii

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Nu s-a discutat acest lucru.(...) Fiecare țară este suverană când face propria politică de vaccinare, dar în România(...) nu este cazul de a se discuta a acest moment de vaccinarea obligatorie". 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI