Close sidebar
Close sidebar

Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul: când începe vaccinarea cu a treia doză în România

Nu toți românii vor avea recomandarea medicală de a face cea de-a treia doză de vaccin anti-coronavirus, a explicat vineri seara medicul colonel Valeriu Gheorghiță,șeful Comitetului național de vaccinare. Spre exemplu, românii vaccinați care au trecut și prin boală scapă de această indicație.

Razvan Ilie,

Românii care au trecut prin boală și sunt și vaccinați nu mai au indicație pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin [Sursa foto: Rovaccinare]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

​Administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19 va începe în România cel mai târziu la începutul lunii octombrie, a declarat vineri Valeriu Gheorghiță. „Cea de-a treia doză va fi recomandată, nu va fi obligatorie”, a precizat Gheorghiță la Digi 24.

Citeste si: Bilanț CNCAV: Peste 13.200 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, din care peste 9.300 cu prima doză

Autoritățile de la București așteaptă undă verde de la UE

Șeful campaniei de vaccinare anti-COVID a precizat că autoritățile așteaptă o rezoluție a Agenției europene de specialitate, EMA, care va veni la începutul lunii septembrie și care cel mai probabil va fi în sensul recomandării celei de-a treia doze.

„Dacă EMA face acesta recomandare la inceputul lui septembrie, cel mai târziu la încep lui octombrie vom putea administra a treia doză”, a spus Gheorghiță citat de Hotnews.

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tănăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Citeste si: Focar de coronavirus: 13 copii care au fost în luna august într-o tabără au fost infectați cu virusul

Interval de minim 6 luni de la doza 2 de vaccin

Seful Comitetului de vaccinare a precizat că pentru a primi o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 trebuie să fi trecut 6 luni de la administrarea celei de-a doua doze.

În cazul celor care au primit vaccinul AstraZeneca vor primi cel mai probabil o a treia doză de vaccin pe bază de ARN mesager.

Valeriu Gheorghiță a precizat că administrarea se va face fie după programarea în platforma de vaccinare, fie prin prezentarea la centrul de vaccinare.

Citeste si: Premierul Israelului s-a imunizat cu cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID

Câți români s-au vaccinat până acum cu doza completă

De la debutul campaniei de vaccinare, 27 decembrie 2020, și până în prezent, peste 5 milioane de români s-au imunizat cu schema completă- respectiv 2 doze de la Pfizer, AstraZeneca sau Moderna, sau o singură doză de la Johnson&Johnson.

Cei mai mulți dintre aceștia au făcut două doze de vaccin Pfizer- 3,7 milioane de români. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI