Risc de deces de 14 ori mai mic pentru românii vaccinați anti-COVID

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 au un risc de deces de 14 ori mai mic decât cele nevaccinate, reiese din primul studiu privind eficiența vaccinului efectuat în România, prezentat marți de medicul colonel Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Citeste si: Bilanț coronavirus, azi, 17 august 2021. Câți români au decedat în ultima zi

Potrivit aceluiași studiu prezentat azi, riscul de internare și spitalizare în ATI este de 12 ori mai mic pentru vaccinați, iar riscul de infectare este de 10 ori mai mic.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Valeriu Gheorghiță: Cum s-a calculat riscul de infecție în România

„A fost extras numărul de teste pozitive care au fost raportate pentru persoanele nevaccinate și pentru cele vaccinate. Pentru cele vaccinate, ne-am uitat la patru intervale de timp. Primele două săptămâni de la doza 1, în care știm că pacientul nu are protecție conferită de vaccinare și alte trei intervale. Pentru a calcula riscul de infecție, numărul de îmbolnăviri a fost raportat la numărul de persoane vaccinate ce se încadrau în cele patru intervale de timp de la data testului pozitiv”, a declarat Valeriu Gheorghiță la conferința de presă de la Guvern.

vvv


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si