Close sidebar
Close sidebar

Medicul Valeriu Gheorghiță: Vrem să organizăm un maraton al vaccinării pentru copii

Medicul colonel Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 a anunțat marți că România se apropie de pragul de 4 milioane de persoane vaccinate, iar peste 1.400 de medici de familie au primit vaccinuri anti-COVID-19 în cabinetele lor.

Razvan Ilie,

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință de urgență la Palatul Cotroceni la care va participa și Valeriu Gheorghiță [Sursa foto: Facebook / Valeriu Gheorghiță ]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Valeriul Gheorghiță și secretarul de stat Andrei Baciu au organizat marți o nouă conferință de presă la Palatul Victoria. Cea mai mare rată de acoperire vaccinală este în București, unde 35,7% din populația adultă s-a vaccinat, a mai transmis Valeriu Gheorghiță.

" Ne așteptăm ca până la finalul lunii mai, Agenția Europeană a Medicamentului să autorizeze vaccinul Pfizer și pentru copiii cu vârsta de peste 12 ani", a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare. Acesta a precizat că se dorește ca înainte de ziua copiilor, 1 iunie, să se organizeze la București un maraton pentru vaccinarea copiilor cu vârsta între 12 și 16 ani.

Noi date prezentate de Valeriu Gheorghiță

Topul județelor după rata de vaccinare: București: 35,7% din populația rezidentă, Cluj- 32,77%, Sibiu- 26,2%, Brașov- 25,4% și Timiș- 24,8%.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Topul celor 5 județe după vaccinarea la medicii de familie în mediul urban: Timiș, Dâmbovița, Călărași, București și Dolj. Topul celor 5 județe după vaccinarea la medicii de familie în mediul rural: Călărași, Dâmbovița, Timiș, Dolj și Bihor.

Citeste si: Bilanţ coronavirus 18 mai 2021. Câte cazuri de COVID-19 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore?

Klaus Iohannis, ședință de urgență la Palatul Cotroceni pe tema vaccinării

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință de urgență la Palatul Cotroceni. Potrivit Administrației prezidențiale, întâlnirea are loc la ora 15.00 și tema principală este campania de vaccinare.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu: „România are cea mai rapidă revenire economică din istorie..”

La ședința de la Palatul Cotroceni vor participa, potrivit site-ului   presidency.ro, prim-ministrul României,  Florin Cîțu, Viceprim-ministrul  Dan Barna, Viceprim-ministrul  Hunor Kelemen, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novák, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

Citeste si:  Avertisment OMS: „Pandemia este departe de a se termina. Nu se va încheia până nu se va încheia peste tot”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI