Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, vineri seară, că vaccinarea personalului din învăţământ va începe în a doua parte a săptămânii viitoare.

”Noi ne dorim ca într-o săptămână să putem finaliza vaccinarea personalului din învăţământ ”, a afirmat Gheorghiţă. Ar fi vorba despre aproximativ 60.000 de persoane.

Angajații din învățământ, vaccinare prioritară

”Este un element important pe care l-am analizat în toată această perioadă, mai ales în perspectiva deschiderii unităţilor de învăţământ, însă numărul limitat de doze nu ne-a permis să facem acest lucru până la începerea

şcolilor. Însă aş putea să vă spun că am creat un scenariu şi o modalitate de lucru încât să putem asigura vaccinarea personalului din învăţământ, desigur a celor care sunt încă neprogramaţi şi sunt încă nevaccinaţi.

Citeste si: Situația elevilor bolnavi de coronavirus, din școli. Anunțul oficial

Începem probabil chiar de săptămâna viitoare, deşi am anunţat de la 1 martie însă din evaluările pe care le avem din fiecare judeţ în parte cred că vom fi în măsură  ca de săptămâna viitoare, probabil din a doua parte a săptămânii, să putem începe vaccinarea personalului din învăţământ cu prioritate”, a declarat Gheorghiță.

Cum vor fi întocmite listele

Gheorghiţă spune că datele celor care vor dori să se vaccineze vor fi centralizate de către unităţile de învăţământ. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Tot mai multe şcoli închise din cauza COVID-19

În fiecare judeţ vor fi câte 2 locaţii de vaccinare, în general în Casa Corpului Didactic şi în spaţii ale universităţilor. În Bucureşti vor fi 22 de centre de vaccinare, arondate Romexpo. 

”Noi ne dorim ca într-o săptămână să putem finaliza vaccinarea personalului din învăţământ, vorbim de aproximativ 60.000 de persoane, în afara celor care sunt deja programate şi a celor care sunt deja vaccinate”, a mai declarat Gheorghiţă. 

Citeste si: VIDEO- Vaccinare cu reacții adverse. Medicii ne explică fiecare caz

Angajaţii vor fi vaccinaţi cu Pfizer sau AstraZeneca, în funcţie de vârstă. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si