Close sidebar
Close sidebar

Medicul Valeriu Gheorghiță anunță schimbări importante în procesul de vaccinare (VIDEO)

Medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, a declarat marți, într-o conferință de presă că alegerea altui centru de vaccinare pentru rapel decât cel unde a fost făcută prima doză va fi posibilă de la sfârșitul acestei săptămâni. Șeful CNCAV a anunțat și alte schimbări importante în procesul de vaccinare din România.

Razvan Ilie,

Noi schimbări în procesul de vaccinare [Sursa foto: Facebook / Valeriu Gheorghiță ]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Valeriu Gheorghiţă a mai anunţat că, începând de miercuri, în centrele Pfizer va creşte, de la 84 la 96, numărul mediu de persoane imunizate în fiecare zi. "S-au făcut notificări în acest sens pentru a merge la capacitate maximă, având în vedere că în această săptămână a fost recepţionată cea mai mare tranşă de vaccinuri de la compania Pfizer, de circa 725.000 de doze", a precizat el, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Peste 3 milioane de români s-au vaccinat anti-COVID până acum

Maratonul vaccinării, organizat și la București

Valeriu Gheorghiţă a anunţat și organizarea unui maraton al vaccinării în Bucureşti, între 7 şi 9 mai. Acesta va avea loc la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Am văzut cu toţii evenimentul organizat în Timişoara, acel maraton al vaccinării, care din punctul nostru de vedere a fost un succes, tocmai de aceea ne dorim replicarea acestui tip de eveniment de vaccinare. Primul eveniment va avea loc în Bucureşti, în perioada 7-9 mai. Vorbim de organizarea a 50 de fluxuri de vaccinare, vaccin de la compania Pfizer, în două locaţii diferite, Sala Palatului, unde vor fi organizate 40 de fluxuri, şi Biblioteca Naţională, unde vor fi organizate 10 fluxuri”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă în conferinţa de presă.

Citeste si: Bilanț coronavirus 27 aprilie. Număr uriaș de decese în România în ultimele 24 de ore

Comunicare telefonică cu centrul de vaccinare

Şeful CNCAV a mai informat că, în prima săptămână din luna mai, "foarte probabil", va începe distribuirea de telefoane în centrele de vaccinare pentru a facilita comunicarea.

Numărul de telefon al fiecărui centru va fi afişat în platforma de imunizare, pentru a se putea legătura direct.

Vaccinare cu Johnson & Johnson la medicii de familie

În același timp, din 4 mai începe vaccinarea la medicii de familie cu Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză. În prima etapă, circa 25 de doze vor fi distribuite pentru fiecare medic de familie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI