Recalcularea pensiilor a fost un proces complicat, în urma căruia uor bătrâni li s-a mărit considerabil venitul, în timp ce unii s-au văut cu pensia tăiată.

Se pare că recalcularea pensiilor a atras mai multe schimbări. O categorie de pensionari ar urma să nu mai primească cardurile sociale de alimente, a căror valoare ar putea să scadă începând cu anul viitor.

Citește și: VIDEO Doctorițele de la Sfântul Pantelimon, acuzate de omor, intră în concediu. Între timp, oamenii se tem să mai calce prin spital: „O doamna urla pe hol de doua ore”

Bani mai puțini pe cardurile sociale de alimente

Conform sursei citate anterior, o categorie de pensionari ar urma să nu mai beneficieze de cardurile sociale de alimente. Este vorba despre pensionarii a cărur pensie depășește suma de 2.000 de lei. Se pare că aceștia ar urma să nu mai primească banii pe cardurile sociale de alimente.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

De asemenea, valoarea cardurilor sociale de alimente va scădea începând cu anul următor. În prezent, cardurile sunt încărcate cu 250 de lei, la două luni. De anul următor, pensionarii ar urma să primească suma de 125 de lei, o dată la șase luni.

Astfel, pensionarii ar urma să primească suma de 250 de lei pe an, ci nu 1500 de lei anual ca în prezent.

Încarcarea cardurilor sociale în luna august a fost anunțată de Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, pe Facebook. Peste 2,6 milioane de români beneficiază de cardurile de alimente.

Citește și: Schimbare radicală în cursa prezidențială din S.U.A. Candidatul care ar putea să se retragă pentru a i se alătura lui Donald Trump: "Este un tip genial"

„Peste 650 milioane de lei ajung în aceste zile la 2,6 milioane de români! A început încărcarea cardurilor de alimente cu o nouă tranşă de 250 lei, bani care vin să sprijine românii cu venituri mici, aşa cum ne-am angajat să o facem”, a declarat Adrian Câciu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si