Close sidebar
Close sidebar

Valul 4 a umplut spitalele de tineri și copii. Reacția medicilor: „De frică, evită sa meargă la doctor...”

Statistica este una extrem de îngrijorătoare în ceea ce privește valul 4: jumătate dintre persoanele care sunt acum internate în spital din cauza infecției cu SARS-CoV-2 sunt mult mai tinere față de pacienții pe care spitalele i-au avut în valurile precedente.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Atenționarea vine din partea expertului în sănătate publică Emilian Imbri, care a vorbit pentru Digi 24 despre situația în care se află România în momentul de față, odată cu instalarea valului 4 al pandemiei de coronavirus. 

Secțiile de Terapie Intensivă, pline de tineri

Medicul a mai precizat faptul că secțiile de Terapie Intensivă din spitale sunt pline de bolnavi. Tinerii greșesc, deoarece au temeri când vine vorba să meargă la doctor și stau acasă până în momentul în care boala se agravează.

Citeste si: Scenariu roşu Bucureşti: Ce restricţii se impun în septembrie 2021

Totodată, este deja știut faptul că spitalele nu mai au locuri la secțiile de terapie intensivă, fiind primele spații în care sunt internați bolnavii de Covid-19. Din acest motiv, locurile din secțiile normale vor fi și ele rezervate tot pentru cei infectați cu noul coronavirus.

„Jumătate din cei care se internează acum sunt cu vârste mult sub ceea ce s-a întâmplat în primele valuri. Sunt mai mulți tineri și copii față de câți se îmbolnăveau în prima etapa a atacului viral.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Criză majoră la ATI: doar 32 de locuri libere în toată țara

Tinerii, de frică, ezită să meargă la doctor și după primele 5-6 zile, când încep și modificări ale celulelor în care virusul pătrunde, n-au ce face. Si iată rezultatul: apar la spital. Există cazuri în care modul în care se apară organismul poate determina furtunile citokinice.

Practic, te ucide forța de apărare”, a declarat medicul Emilian Imbri pentru Digi24

Ce spune medicul despre cea de-a treia doză de vaccin

Medicul a mai explicat faptul că cea de-a treia doză de vaccin nu va îmbunătăți foarte mult situația actuală din spitalele românești. Motivul este acela că vaccinul este în primul rând destinat persoanelor vulnerabile. 

„Doza a treia nu va ajuta foarte mult presiunea. Doza a treia este pentru persoane ca mine, peste 65 de ani cu comorbidități, tocmai pentru a stimula apărarea unui organism. O s-o facă în special bătrânii și persoanele bolnave”, a adăugat medicul.

Citeste si: România va începe vaccinarea cu a treia doză. Administrarea vaccinului ar putea începe de săptămâna viitoare

Luni, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că un tânăr de 26 de ani din Dolj a murit de Covid-19. Tânărul nu era cunoscut cu boli grave și nu era nici vaccinat. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI