Bilanț coronavirus, 4 ianuarie 2022. Un număr de 3.900 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au fost raportate 52 de decese, dintre care cinci anterioare, a informat, marţi, Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste si: O nouă variantă de coronavirus, cu 46 de mutații, descoperită în Franța. „Varianta IHU”, rezistentă la vaccin, a fost importată din Camerun

În raportarea de luni, 3 ianuarie, deja se înregistrase o dublare a numărului de infectări față de ziua de duminică. Cu toate acestea, ieri au fost raportate 1.756 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID–19, la jumătate față de cele de azi. 

Un număr la fel de mare de infectări nu a mai fost atins din data de 16 noiembrie 2021, pe finalul valului 4 pandemic.  Incidenţa îmbolnăvirilor în Bucureşti se apropie de 1 la mie. Rata a urcat marți la 0,9, de la 0,87 în urmă cu o zi.

Număr ridicat de decese în ultimele 24 de ore

"Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 4 ianuarie 2022, ora 10,00, în intervalul de 24 de ore au fost înregistrate 3.900 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 52 decese, dintre care 5 anterioare", a precizat GCS marți dimineață. Bilanțul integral a fost publicat la ora 13.00 (vezi mai jos).

Cele 52 de decese anunțate azi sunt de 3 ori mai multe decât cele raportate ieri, când GCS a transmis că sunt 18 pacienți decedați în 24 de ore.

Citeste si: Alexandru Rafila: Când începe creșterea galopantă de infectări din valul 5. "Am spus 15 ianuarie, dar nu sunt clarvăzător"

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Dintre cei 52 de pacienți decedați, 40 erau nevaccinați și 12 vaccinați. Cei 12 pacienți vaccinați care au decedat aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 40 – 49 de ani și peste 80 de ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

Dintre cele 52 decese, 3 au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 la categoria de vârstă 50-59 ani, 11 la categoria de vârstă 60-69 ani, 18 la categoria de vârstă 70-79 ani și 15 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Câți români sunt la ATI

 

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.593. Dintre acestea, 390 sunt internate la ATI. Dintre cei 390 pacienți internați la ATI, 33 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 79 sunt minori, 72 fiind internați în secții și 7 la ATI.

 

 

Aproape 4.000 de infectări cu coronavirus în 24 de ore. Un număr la fel de mare de infectări nu a mai fost atins din data de 16 noiembrie 2021, pe finalul valului 4 pandemic.  

Alexandru Rafila se așteaptă la o "creștere galopantă". "Deja, cazurile cresc" 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni seara că așteaptă la o creștere galopantă a numărului de infectări cu coronavirus.

"Deja, cazurile cresc", spune Rafila care consideră că introducerea unui certificat verde ar fi diminuat curba ascendentă.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Valul Omicron, devastator în SUA. A fost depășit recordul absolut de 1 milion de infectări pe zi

"Deja, cazurile cresc. Important este când ajungem la o creștere galopantă, dacă ajungem la o astfel de creștere. Fac un disclaimer, că am mai spus o dată data de 15 ianuarie și erau telespectatori care au considerat că eu sunt un soi de clarvăzător și spun cu precizie și ora. Nu vreau să spun nici ora",  a declarat Alexandru Rafila luni seara.

"Deci, în jurul datei de 15 ianuarie, probabil că o să începem să asistăm la o creștere mai rapidă a numărului de cazuri. Cât de rapidă va fi, câte persoane vor fi afectate, rămâne de văzut. În valul 4 am avut circa 400.000 de îmbolnăviri confirmate, prin diagnostic", a mai spus ministrul Sănătății la Antena 3.

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si