Vineri, 25 august, meteorologii au emis o nouă avertizare de cod galben. Chiar dacă vara se apropie de final, temperaturile din termometre sunt în continuare ridicate.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat primul cod galben care este valabil astăzi. În vestul, sudul și sud-estul teritoriului valul de căldură se va menține.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi între 33 și 36 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 22 de grade. 

Citește și: VIDEO- Tornadă uriașă în Tenerife. Fenomenul a fost filmat de un trecător

Valul de căldură revine în România! Meteorologii au emis un cod galben de caniculă în weekend. Ce temperaturi se vor înregistra?

Valul de căldură revine în România! Meteorologii au emis un cod galben de caniculă în weekend. Ce temperaturi se vor înregistra?

[Sursa foto: ANM]

Cod galben de caniculă în toată România

Pentru acest weekend meteorologii au anunțat că valul de căldură se va extinde și intensifica în toată țara. Disconfortul termic va fi ridicat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități îndeosebi în zonele de câmpie și podiș. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 22 de grade. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Meteorologii au precizat că valul de căldură se va menține și în zilele următoare.

Citește și: Vremea extremelor: Cod galben de furtuni și de canicula. Ce regiuni sunt afectate

Valul de căldură revine în România! Meteorologii au emis un cod galben de caniculă în weekend. Ce temperaturi se vor înregistra?

Valul de căldură revine în România! Meteorologii au emis un cod galben de caniculă în weekend. Ce temperaturi se vor înregistra?

[Sursa foto: ANM]

În ultimele săptămâni vremea a trecut de la o extremă la alta în România. Joi,  ANM  a anunțat că în sudul şi estul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Olteniei, în vestul şi nordul Munteniei, dar şi în zonele de munte  vor exista perioade cu instabilitate atmosferică,  care se vor

manifesta prin intensificări ale vântului, cu rafale de 55-70 km/h, vijelii, descărcări electrice, averse torenţiale şi izolat grindină.

În scurte perioade de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă au fost de 20-25 l/mp şi izolat de peste 30-40 l/mp, au anunțat meteorologii. 

Tot joi, în județul Alba ploile au făcut prăpăd și au existat inundații. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai ridicată pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Poșaga- bazin amonte confluență cu râul Săgacea. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Cum va fi iarna anului 2023-2024? Zonele unde nu va lipsi zăpada

A fost emis un cod roșu de inundații în județul Alba, în intervalul 24 august 2023 ora 15:05- 24 august 2023 ora 22:00.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Poșaga (afluent

al râului Arieș), județul Alba”, informează ISU Alba.

Citește și: Cum va fi vremea la BIAS 2023. Ce se întamplă cu show-ul aviatic dacă va ploua pe 26 august?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si