O nouă avertizare ANM de cod galben și cod portocaliu  a intrat în vigoare începând de luni, 25 iulie și va dura până joi, 28 iulie 2022. Vezi HARTA zonelor avertizate mai jos.

Citeste si: Fenomene extreme- după caniculă, vin vijelii

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valul de căldură persistă luni, 25 iulie, în jumătatea de sud-vest a țării, însă apoi se va extinde din nou în cea mai mare parte a teritoriului.

Cod portocaliu în extindere

De marţi, 26 iulie, valul de căldură se va intensifica şi va intra în vigoare un Cod portocaliu de caniculă în Banat, Crişana, Oltenia şi local în Muntenia şi vestul Transilvaniei şi al Maramureşului.

Citeste si: Valul de căldură se va extinde! Avertismentul ANM

În general, după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37- 40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20- 22 de grade Celsius şi prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 25, 26, 27 și 28 iulie
Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În intervalul menționat valul de căldură va persista luni (25 iulie) în jumătatea de sud-vest, iar apoi se va extinde din nou în cea mai mare parte a țării. În special în regiunile vestice și sudice disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

Valul de căldură va continua și în următoarea perioadă.

COD PORTOCALIU
Fenomene vizate: val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat
Interval de valabilitate: 26 iulie

Marți (26 iulie) în Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului valul de căldură se va intensifica.

În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37...40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si