Primele zile ale anului 2024 au adus mii de prezentări la camerele de gardă și Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor din România.

Care au fost cele mai aglomerate unități?

Cele mai aglomerate au fost unitățile de pediatrie, dar și cele de boli infecțioase.

De asemenea, valul de gripă și viroze a afectat mulți români în perioada sărbătorilor. Aceștia au fost nevoiți să stea acasă de sărbători sau în spital.

Virozele sunt mult mai agresive anul acesta, iar gripa se pare că dă forme mai severe de boală. În acest caz, apare tusea, care persistă mai multe zile, dar și răgușeala, care poate duce până la pierderea temporară a vocii.

În spitalele de pediatrie sunt cele mai mari probleme

Medicii spun că se găsesc greu paturi pentru copiii care au nevoie de internare.

Încă din primele zile din an, la Spitalul Marie Curie, cei mai mulți copii au avut nevoie de ajutor chiar în prima zi.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pe data de 31 decembrie au fost înregistrate 167 de cazuri, pe 1 ianuarie 253, iar pe 2 ianuarie 141, până la ora 16:00.

Citește și: VIDEO- Cazurile de gripă, creștere alarmantă în prag de sărbători. Spitalele sun pline de pacienți

Care au fost cele mai frecvente patologii?

De asemenea, la Institutul Mama şi Copilul, mulți copii au avut nevoie de ajutor încă din prima zi din an.

Au fost între 140-160 prezentări în ultimele zile, cu patologie predominant respiratorie, de la viroze simple, la insuficiențe respiratorii, gripă, infecții cu virus sinciţial respirator sau COVID-19.

În acest caz, a fost aglomerată și Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Grigore Alexandrescu, dar și camera de gardă de la Victor Gomoiu.

Citește și: VIDEO- Salinoterapia, bună pentru sănătate. Ședințele de terapie cu sare ajută la curățarea căilor respiratorii

Acolo este o problemă mare în ceea ce privește personalul, medicii cerând chiar închiderea temporară a camerei de gardă, din cauza faptului că le lipsesc peste 70 de asistente, dar și peste 20 de infirmiere. Momentan, aceasta rămâne deschisă, însă nu se știe până când.

Printre cele mai comune simptome cu care se confruntă cei mici sunt: roșu în gât, febră mare, tuse, amigdalită, bronşită, bronşiolită, gripa A, B sau VRS, potrivit Antena3.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si