Statele Unite ale Americii au înregistrat luni un milion de cazuri noi de COVID-19, doborând recordul global pe care îl stabilise anterior și făcând din SUA cea mai grav afectată națiune de pandemia de coronavirus, informează Daily Mail.

Citeste si: Alexandru Rafila: Când începe creșterea galopantă de infectări din valul 5. "Am spus 15 ianuarie, dar nu sunt clarvăzător"

Câte decese au fost înregistrate în SUA în ultimele 24 de ore

De la debutul pandemiei, au fost raportate 827.753 de decese în SUA din cauza COVID-19. Potrivit unei analize efectuate de DailyMail, decesele au crescut cu 1.688 în același interval de timp în care infecțiile au crescut cu un milion.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Luni dimineața, Statele Unite au raportat un număr de 55.114.057 cazuri confirmate de coronavirus. Până la miezul nopții, numărul a crescut la 56.190.946- o creștere cu mult peste un milion în mai puțin de 24 de ore.

Citeste si: Expertul Răzvan Cherecheș susține că explozia de cazuri Omicron ar putea fi devastatoare pentru sistemul medical din întreaga lume

Număr dublu față de recordul anterior

Numărul de luni este aproape dublu față de recordul anterior de aproximativ 590.000, stabilit în urmă cu doar patru zile în SUA, care era o dublare față de săptămâna anterioară.

În afara Statelor Unite, cel mai mare număr de cazuri înregistrate într-o singură zi a fost în India, când peste 414.000 de persoane au fost diagnosticate pe 7 mai 2021.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si