Asta înseamnă toate cafenelele și restaurantele sunt forțate să scurteze programul la terase sau în interior în orașele care nu sunt în scenariul roșu. O veste nu tocmai îmbucurătoare.

Starea de alertă prelungită în România

Dar se putea și mai rău. A existat propunerea ca și mallurile să fie închise în weekend- doar că premierul s-a opus.

La Iași- în semn de protest față de măsurile luate de-a lungul poandemiei- care au lovit întreaga industrie- patronul unei restaurant a hotărât să dubleze salariile angajaților înainte să-i trimită în șomaj tehnic. Astfel un simplu pizzer a ajuns să câștige 7 mii de lei pe lună- bani din care 75 la sută ar trebui să plătească statul.

Citeste si: Toți românii vor fi vaccinați. 5,7 milioane de doze de vaccin sosesc în România în martie şi în aprilie

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Dar prelungirea stării de alertă vine cu alte restricții și în stațiunile de la munte. Acolo- toate pensiunile și hotelurile sunt obligate să mai taie de pe lista de rezervări- deoarece nu au voie să depășească 70 la sută din capacitatea de cazare.

Asta după ce săptămâni la rând am asistat la un adevărat asalt al turiștilor- iar cozile de pe pârtii au vorbit de la sine.

Cu peste 4500 de cazuri aproape în fiecare zi- și România a fost prinsă deja în valul trei al pandemiei- tocmai de aceea autoritățile- iar viitorul nu sună bine ascultat din gura specialiștilor care prevestesc alte vremuri tulburi. Mai ales că a venit peste noi și așa-zisa tulpină sălbatică- din Brazilia- care se răspândește rapid- spun medicii.

Citeste si: "Valul 3 va fi mai rău", avertizează medicul Beatrice Mahler. Sindromul inflamator la ficat, noua complicație a COVID

Astfel- sub semnul întrebării stă și sărbătoare Învierii Domnului- care- dacă restricțiile de noapte o țin tot așa- ar putea semăna izbitor cu cea de anul trecut- când a trebuit să stăm acasă și nu am putut să luăm lumină de la biserică.

Alții sunt de părere că putem face și compromisuri.

Deocamdată- autoritățile nu vorbesc concret despre un posibil lockdown. Nu a existat și nici nu putea să existe anul acesta vreo discuție despre restricții de Paști- transmite și Patriarhia Română.

Citeste si: Anunțul oficial făcut de Ministerul Sănătății! Ce se va întâmpla în România în perioada martie-aprilie 2021?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si