Close sidebar
Close sidebar

VIDEO| Noi restricții în România. Vine valul trei

Valul trei al pandemiei vine cu aproape 5 mii de infecții pe zi și cu alte restricții. Autoritățile ne trimit mai devreme acasă, la ora 10 seara, iar pensiunile și hotelurile din stațiunile montane nu mai pot umple până la refuz camerele. Cazările au fost limitate. Măsurile luate - astăzi - de Comitetul pentru Situații de Urgență intră în vigoare începând cu noaptea de duminică spre luni... Incertă e și soarta nopții de Înviere, având în vedere că specialiștii nu sunt optimiști că până atunci va înceta starea de alertă.

Georgiana Balaban,

Noi restricții în România. Vine valul trei

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Asta înseamnă toate cafenelele și restaurantele sunt forțate să scurteze programul la terase sau în interior în orașele care nu sunt în scenariul roșu. O veste nu tocmai îmbucurătoare.

Starea de alertă prelungită în România

Dar se putea și mai rău. A existat propunerea ca și mallurile să fie închise în weekend- doar că premierul s-a opus.

La Iași- în semn de protest față de măsurile luate de-a lungul poandemiei- care au lovit întreaga industrie- patronul unei restaurant a hotărât să dubleze salariile angajaților înainte să-i trimită în șomaj tehnic. Astfel un simplu pizzer a ajuns să câștige 7 mii de lei pe lună- bani din care 75 la sută ar trebui să plătească statul.

Citeste si: Toți românii vor fi vaccinați. 5,7 milioane de doze de vaccin sosesc în România în martie şi în aprilie

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Dar prelungirea stării de alertă vine cu alte restricții și în stațiunile de la munte. Acolo- toate pensiunile și hotelurile sunt obligate să mai taie de pe lista de rezervări- deoarece nu au voie să depășească 70 la sută din capacitatea de cazare. Asta după ce săptămâni la rând am asistat la un adevărat asalt al turiștilor- iar cozile de pe pârtii au vorbit de la sine.

Cu peste 4500 de cazuri aproape în fiecare zi- și România a fost prinsă deja în valul trei al pandemiei- tocmai de aceea autoritățile- iar viitorul nu sună bine ascultat din gura specialiștilor care prevestesc alte vremuri tulburi. Mai ales că a venit peste noi și așa-zisa tulpină sălbatică- din Brazilia- care se răspândește rapid- spun medicii.

Citeste si: "Valul 3 va fi mai rău", avertizează medicul Beatrice Mahler. Sindromul inflamator la ficat, noua complicație a COVID

Astfel- sub semnul întrebării stă și sărbătoare Învierii Domnului- care- dacă restricțiile de noapte o țin tot așa- ar putea semăna izbitor cu cea de anul trecut- când a trebuit să stăm acasă și nu am putut să luăm lumină de la biserică.

Alții sunt de părere că putem face și compromisuri.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Deocamdată- autoritățile nu vorbesc concret despre un posibil lockdown. Nu a existat și nici nu putea să existe anul acesta vreo discuție despre restricții de Paști- transmite și Patriarhia Română.

Citeste si: Anunțul oficial făcut de Ministerul Sănătății! Ce se va întâmpla în România în perioada martie-aprilie 2021?

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI