Imaginile surprinse aseara pe plaja din nordul statiunii Mamaia au semanat panica printre turisti. Medicii si salvamarii s-au chinuit zeci de minute sa-l salveze pe barbatul care pare la prima vedere ca a cazut prada valurilor. Insa martorii povestesc ca alta a fost cauza care l-a adus in aceasta stare pe bietul turist.

"A facut CEVA preinfarct, in apa! Era departe, intrase departe in apa? Cam pana la piept".



"Din ce am inteles de la ruda dansului, s-a dus in apa si a stat, zice dansul, vreun minut si la contactul cu apa ma gandes, nu stiu sigur, el spune ca are probleme cu tensiunea"


Barbatul era din Bucuresti si petrecuse toata ziua pe plaja, alaturi de cativa prieteni. Inainte sa se retraga la hotel, el a mai vrut sa faca o baie in mare.

Carla Ghenceaua, medic smurd: "Echipajul SMURD a fost solicitat in cazul unei persoane de aproximativ 70 de ani, gasita in stop cardio respirator in urma unui accident de imersie, nu a raspuns la manevrele de reuscitare efectuate.

GABRIEL CULEA, sef salvamari: "Salvamarii au fost anuntati ca o persoana a fost scoasa din apa in zona de siguranta, au fost si doua cadre medicale in zona care au inceput sa faca manevrele de resuscitare".



Din pacate nu este pentru prima data in acest sezon cand salvamarii se confrunta cu astfel de cazuri. Iar recomandarile pe care le fac sunt spre binele turisitlor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Gabriel CULEA, sef salvamari: "In astfel de situatii intotdeauna e bine ca persoanele in varsta sa intre in apa insotiti de cineva, mai ales daca au probleme medicale, ca sa se poata interveni cat mai repede.



Pentru ca manevrele de resuscitare nu au avut niciun efect, medicii n-au avut incotro decat sa declare decesul barbatului. Trupul sau neinsufletit a fost dus la morga din Constanta si urmeaza sa fie autopsiat.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si