Close sidebar
Close sidebar

Valul 5 al pandemiei din Europa amenință și România. "Nu vom avea pauză după valul 4"

Un specialist epidemiolog român trage un semnal de alarmă tocmai în momentul în care autoritățile de la București pregătesc relaxarea restricțiilor: valurile 4 și 5 ale pandemiei se vor suprapune în România, deci nu vom avea o pauză între ele.

Razvan Ilie,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ceea ce vedem în acest moment în Europa, în țări care introduc restricții dure și chiar carantină pentru vaccinați sau lockdown total, este valul 5 al pandemiei de COVID-19, este de părere Radu Ciornei, medic și doctor în Imunologie, Microbiologie și Genetică Moleculară.

Citeste si: Pandemia a produs o nouă tulpină, depistată și în România. Octavian Jurma: "Va aduce valul 5"

Nu vom avea o pauză între valul 4 și 5 de coronavirus

Ce se întâmplă însă cu România, care nu a ieșit nici măcar din valul 4? Medicul Radu Ciornei avertizează că, în țara noastră, cele două valuri se vor confunda, ceea ce înseamnă că este puțin probabil să avem o pauză între ele, potrivit Hotnews.ro.

Valul 5 va fi, cel mai probabil, "un vârf foarte ascuțit și de foarte scurtă durată. Un vârf scurt de infectare a persoanelor în special nevaccinate sau care nu s-au mai infectat, care va coborî înapoi la fel de repede cum a venit", a explicat medicul imunolog.

Citeste si: Bilanț vaccinare anti-COVID, 20 noiembrie 2021. Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Valul 5 va ajunge în curând în România

România nu a simțit aproape deloc valul 1 al pandemiei, într-un moment în care virusul SARS-CoV2 făcea ravagii în unele țări din vest, amintește medicul Radu Ciornei.

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Oana, mama și tatăl său au fost găsiți morți în casa din Bistrița! Erau în țară de câteva zile și urmau să se întoarcă în Spania, dar au murit într-un mod cumplit- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie care a aplicat pentru un job a primit un răspuns ciudat, 48 de ani mai târziu- antena3.ro

Vestea proastă de acum este că valul 5 va ajunge în următoarea perioadă și în România, unde se va confunda practic cu valul 4 și riscăm să nu avem o pauză propriu-zisă între cele două valuri. 

Am putea respira ceva mai ușurați abia în aprilie-mai anul viitor, odată cu venirea căldurii: "Valul 4 la noi este un val foarte trenant, cred că abia acum noi facem egalizare între valuri

cu țările din vest. Acest val 4 se va confunda cu valul 5 în România, comparativ cu restul Europei și se va întinde, cel mai probabil, până când va veni căldura în România, în luna aprilie-mai, pentru că vremea caldă resetează problema cu acest virus", a mai spus medicul român.

Citeste si: Sfârșit tragic pentru o mamă și bebelușul ei nou născut. Au murit în maternitate la scurt timp după naștere

Câți români au murit din cauza COVID-19

Până astăzi, 54.838 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat, potrivit celor mai recente date ale Grupului de Comunicare Strategică.

Citeste si: Veste bună pentru femeile din țara noastră! Indemnizația pentru creșterea copilului ar putea crește considerabil- kfetele.ro

Citeste si: Mario Fresh a stârnit o "furtună" pe rețelele sociale după anunţul despărţirii de Alexia Eram. Adevărul din spatele piesei „Nu plânge”- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie care a aplicat pentru un job a primit un răspuns ciudat, 48 de ani mai târziu- antena3.ro

În intervalul 19.11.2021 (10:00) – 20.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 214 decese (105 bărbaţi şi 109 femei), din care 43 anterioare intervalului de referinţă, ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Dintre cele 214 decese, 3 au fost înregistrate la categoria de vârstă   30-39 ani, 9 la categoria de vârstă 40-49 ani, 22 la categoria de vârstă 50-59 ani, 53 la categoria de vârstă 60-69 ani, 58 la categoria de vârstă 70-79 ani şi 69 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI