Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Vămile din Bulgaria, din ce în ce mai aglomerate în apropiere de 1 mai

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat că cetățenii români care intenționează să călătorească în Bulgaria către Grecia și Turcia vor avea parte, în perioada 28 aprilie-1 mai, de timpi de așteptare mai mari în vămi din cauza aglomerației.

Maria Stiuca,

Vămile din Bulgaria, din ce în ce mai aglomerate în apropiere de 1 mai

[Sursa foto: giurgiu-news.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Din cauza aglomerației formate în apropierea minivacanței de 1 mai, MAE îi sfătuiește pe cetățeni să folosească toate punctele vamale și să se asigure că au suficient combustibil, apă, și alimente pentru situațiile de acest fel.

Aglomerație în vămi în apropiere de 1 mai

În același timp, românilor care revin în țară în data de 1 mai li se recomandă să țină cont de situația curentă a timpului de așteptare care poate crește semnificativ în această perioadă la trecerea prin punctul de frontieră Ruse.

Citește și: VIDEO- Gara este plină de turiști care pleacă în vacanță de 1 mai

Cei care aleg să revină în România prin PTF Ruse trebuie să aibă în vedere taxa de pod, cu o valoare de 2 euro sau 4 leva, n acest mod putând fi scurtaţi considerabil timpii de aşteptare la procesarea şi eliberarea documentelor justificative tip chitanţe, facturi sau bonuri fiscale.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Pregătiri intense în Vama Veche pentru 1 mai

În același timp, este important ca șoferii să fie informați corect, să cumpere la timp vinietele electronice și să achite taxele de drum tip TOLL, pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria, potrivit ziare.com.

Recomandări ale MAE pentru aglomerația de la punctele de frontieră

Se mai recomandă ca firmele românești de transport internațional de marfă sau pasageri care tranzitează teritoriul bulgar în această perioadă să organizeze itinerariile de deplasare corect și să stabilească programul de lucru al conducătorilor auto, ținând cont de timpul de așteptare mărit de la trecerea frontierelor.

Citește și: Pe pârtie de 1 mai

Potrivit aceleiași surse, se mai recomandă folosirea, pentru intrarea în România, şi a celorlalte puncte de trecere a frontierei situate la frontiera cu Bulgaria, precum PCTF Vidin- Calafat, PCTF Kardam- Negru Vodă, PCTF Oryahovo- Bechet (ferry), PCTF Dobromir- Krushari (maxim 3,5 tone), PCTF Kainardzha- Lipniţa (maxim 3,5 tone), PCTF Nikopol- Turnu Măgurele (ferry) şi PCTF Svishtov- Zimnicea (ferry), ultimele patru PCTF cu program de funcţionare în intervalul orar 8,00- 20,00.

Citește și: Oferte pentru minivacanța de 1 mai

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI