Suntem în centrul Capitalei, unde străzile continuă să fie ticsite de parcagii de ocazie care de ani buni s-au făcut stăpâni și profită de goana șoferilor după un loc liber unde să parcheze  ca să facă rost de bani fără să muncească.

Parcagii nu sunt speriați de amenzi

Aici zona este controlată de doi bărbați, tată și fiu. Polițiștii le mai tulbură din când în când afacerea de familie, dar la scurtă vreme oamenii o iau de la capăt.

Fiul ne spune că amenzile, care încep de la 100 de lei și pot ajunge la 1500 lei, nu-l sperie prea tare atâta vreme cât nu are un șef care să-l bată la cap.

Citeste si: Un elev a omorât două profesoare. Tânărul de 18 a fost arestat de oamenii legii

O altă stradă, alt individ prins de polițiști în timp ce pretindea ilegal bani pentru parcările publice.

Șoferii le dau bani de teamă să nu își găsească mașinile zgâriate

Ne mutăm în altă zonă, tot în centru. Aici trei bărbați au pus monopol pe stradă. Cine vrea să lase mașina chiar și câteva minute plătește: 5 lei sau chiar 10 lei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: O româncă a fost condamnată la închisoare după ce și-a bătut iubitul. Femeia a încălcat ordinul de restricție obținut de bărbat

Mulți șoferi le dau bani de teamă să nu-și găsească mașinile zgâriate sau roțile sparte.

„Nu mi se pare corect, dar asta este! Noi suntem veniți din provincie. N-avem incotro. Suntem mulțumiți că am găsit parcare, asta este!”, spun oamenii.

Citeste si: Un supermarket a retras de la vânzare un lot de avocade cu pesticide

Drept dovadă că fenomenul este greu de stârpit, pe toți cei amendați astăzi i-am găsit la datorie și după plecarea agenților.Singura modalitate de a opri aceste practici ilegale ar fi să nu mai dăm bani parcagiilor de ocazie, spun oamenii legii.

Anul acesta au fost date în total 850 de amenzi în valoare de 180.000 de lei doar în Capitală.

Citeste si: Aglomerație la metrou. Eliminarea restricțiilor aduce recorduri de pasageri în transportul în comun

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si