Close sidebar
Close sidebar

Vanatoare de vampiri de la Samizegetusa. 10 tarani au ravasit cimitirul satului in cautarea unui strigoi care le manca vitele. Cum s-a terminat totul

Evenimentul a avut loc la sfarsitul anilor 1930, in Romania. Povestea vanatoarei de vampiri de la Samizegetusa a ajuns si in presa din SUA, care a relatat in detaliu cum s-a intamplat totul.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Adevarul.ro aminteste de ceea ce s-a intamplat la Samizegetusa in 1930 cand 10 tarani neinfricati au rascolit cimitirul in cautarea unui strigoi, care, credeau ei, le-ar fi ucis animalele.

"in timp ce intreaga comunitate a satului Sarmizegetusa din Muntii Carpati se ruga pentru ei, zece tarani care se stropisera cu apa sfintita si trei oameni imbracati cu robe negre, care au refuzat apa sfintita, au marsaluit prin cimitirul satului, vechi de secole, la miezul noptii, si au inceput sa deschida cavourile. taranii erau zece dintre cei mai curajosi oameni ai comunitatii, totusi nu simteau transpiratia calda a muncii lor, ci picurii reci ai terorii de pe fetele lor albe, in timp ce se opinteau sub protectia indoielnica a lunii pline. Ei tremurau pentru ca violau cavourile rudelor si prietenilor lor, in cautarea celei mai ingrozitoare creaturi inventata de mintea superstitioasa a omului – vampirul”, si-au inceput jurnalistii de la „American Weekly” reportajul.



"Cel 'nemort' este capabil sa isi paraseasca mormântul si sa bântuie lumea celor vii. Devine astfel cea mai periculoasa si infioratoare fantoma imaginata, pentru ca are nevoie de sângele celor vii, atacati in timpul somnului lor, pentru a-si mentine aceasta viata de noapte. Victima unui vampir se presupune ca va muri incet de un soi de anemie, iar atunci când isi va da seama ca este condamnat rareori le va povesti celorlalti ce I s-a intâmplat.
Motivul acestor secrete este ca, dupa moarte, potrivit legendelor arhaice, el va intra in rândul vampirilor, iar daca satenii il vor afla, ii vor infige un tarut prin inima, pentru a ramâne mort pentru totdeauna”, informa „American Weekly”.

Citeste mai mult aici

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI