Totul se intampla in zona localitatii Ion Luca Caragiale din judetul Dambovita. Carute si masini pline cu lemne circula pe sosea de parca nu s-ar mai ascunde de nimeni. Incredibil este ca  nimeni nu ii opreste in trafic sa le ceara explicatii, chiar daca se intersecteaza cu masini de Politie!

- Cat este caruta de stejar? Noi am dat la 300 de lei, 3 sute jumate.  Sunt luate direct din padure, asa mari? Sau sunt taiate? Sa stim cum la bagam in masina.

Vi le taiem la un metru.  Al meu este plecat acum sa le aduca. De aceea v-am zis intr-o ora si ceva va sun. Vine cu caruta intr-o ora? Da, da.  

Plecam sa ii intampinam pe cei care coboara incarcati din padure. Nu sunt lemne mari, dar carutele sunt pline de puieti. Arborii pe care ii vand indivizii din imagini ajung in zeci de ani la maturitate.

Am intrat cu frica in codru, daca il mai putem numi asa. Ce am descoperit este un adevarat dezastru!

-Va vine sa credeti sau nu dar poiana din spatele meu a fost odata padure. In urma defrisarilor insa, au ramas doar aceste cioturi.

De ce sa ne miram. Cu un an in urma, situatia era aceeasi. In Ion Luca Caragiale  se facea trafic cu lemn in stil mare.
Oamenii din zona nu se ascundeau nici atunci, de fapt n-au avut niciodata vrea frica. Fura lemne de ani in sir  si le vand pe unde apuca, spun ca alta solutie de a-si castiga existenta nu au.

-Sa ne dea si noua de munca, sa nu mai furam lemne.  Mergem la postul de Politie si o sa luam masuri impotriva lor.

De cativa ani incoace de cand vedem ce se intampla in zona, am tot cerut ajutorul autoritatilor pentru a stopa nenorocirea! Vom continua sa filmam si sa denuntam jaful cumplit, poate intr-un final cei responsabili vor
lua masuri, inainte ca padurea sa dispara cu totul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si