Vânt puternic în mai multe județe. Pompierii au intervenit după ce mai mulți copaci și stâlpi de electricitate au fost doborâți
În timpul unei furtuni care a durat aproape o oră, vântul puternic a reuși să distrugă mai multe acoperișuri și să dărâme mai mulți copaci, dar și stâlpi care susțineau rețeaua electrică. Pompierii din Cluj, Bistriţa-Năsăud și Neamţ au intervenit pentru rezolvarea dezastrelor.
Copacii și stâlpii de electricitate au blocat drumurile
În județul Cluj, drumul național 1 este blocat din cauza unui copac rupt care a căzut pe carosabil.
Situația este identică și pe drumul județean 107, între Someșu Cald și Mărișel, unde vântul puternic a doborât pe carosabil mai mulți copaci. La fața locului a intervenit Punctul de Lucru Florești.
Tot în Cluj, în localitatea Măcicașu, Detașamentul 1 Cluj- Napoca a intervenit pentru degajarea unui copac care a căzut pe carosabil și a blocat circulație, în timp ce Detașamentul 2 Cluj-Napoca a intervenit pe șoseaua DJ107R, între Făget și Ciurila, din aceeași situație.
Zeci de copaci și stâlpi de susținere a energiei electrice au fost raportați doborâți din cauza vântului puternic și în județul Bistrița Năsăud. Un copac căzut a blocat intrarea într-un magazin din municipiul județului.
Tot în Bistrița Năsăud, vântul puternic a distrus o stație de autobuz, din cauza unui acoperiș luat pe sus care a căzut în stație.
Pompierii bistriţeni au intervenit și pe lacul Colibiţa după ce mai multe persoane care s-au răsturnat cu o barcă au avut nevoie să fie salvate, dar și pentru a recupera două persoane care
se plimbau cu hidrobicileta pe lac.
În municipiul Piatra Neamţ bucăţi dintr-un acoperiș, smulse din cauza vântului puternic, au căzut peste mai multe autoturisme. Rafalele de vânt au smuls, de asemenea, două acoperişuri.
Acoperișuri smulse din cauza vântului au ateriat pe carosabil și în comuna Livada și la Gherla, în județul Cluj.