Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Vânzările de calorifere electrice au crescut de 3-4 ori față de anul trecut

Românii au dat iama în magazine în căutarea caloriferelor electrice. Vânzările au crescut de 4 ori față de anul trecut. În timp ce bucureștenii se tem că urmează o iarnă fără căldură, cei care au centrale pe gaz se tem de facturile mai mari.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vânzările de calorifere electrice a crescut cu 400% în această vară, comparativ cu anul trecut. Cu alte cuvinte, dacă într-o lună de vară se vindeau 200 de aparate de încălzire, anul acesta s-au vândut o mie. Oamenii se tem că la iarnă nu vor avea căldură şi apă caldă din cauza problemelor pe care le au companiile de termoficare sau că vor avea de plătit foarte mult din cauza prețurilor mari la gaze. 

Vânzări mai mari la calorifere electrice

Potrivit cifrelor oficiale, gazele naturale s-au scumpit cu 70% față de anul trecut. În timp ce energia electrică are un preț mai mare cu 15%.

În România, preţul gazului este plafonat până în primăvara lui 2023. Cu toate acestea, vânzările pentru calorifere electrice au crescut de 3-4 ori.

Citeste si: Două persoane au fost prinse sub un mal de pământ. Una dintre victime este inconștientă

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

În total, anual, în România se vând 220.000 de aparate folosite pentru încălzit, de la radiatoare şi convectoare, la pături electrice şi calorifere electrice. Un calorifer electric se vinde cu un preţ cuprins între 200 şi 1000 de lei.

Guvernul a aprobat mărirea salariilor bugetarilor

Guvernul a aprobat vineri majorarea salariilor bugetarilor. Ministrul Muncii susține că este vorba de o creștere de aproximativ 150 de lei.

Aproximativ un milion de angajați ai statului vor beneficia de această mărire.

Citeste si: Trei oameni au fost arestați după ce au obligat un minor să cerșească

“În general, majorările vor fi în jurul sumei de 150 de lei la angajat. Aceste cheltuieli se vor face cu încadrarea în bugetul deja alocat. Avem economii și se pot încadra aceste cheltuieli. În jur de un milion de oameni vor fi vizați”.

Citeste si: Guvernul a aprobat majorarea salariilor bugetarilor. Câți bani vor primi în plus

Prin proiectul de act normativ se propune acordarea, începând cu luna august, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI