Temperaturi extrem de ridicate pentru luna noiembrie în România. Ziua de marți, 2 noiembrie 2022 va rămâne în istorie ca una dintre cele mai calde zile a acestei luni. La Calafat și Târgoviște s-ar fi atins chiar 28 de grade Celsius, arată datele ANM. 

Ce este fenomenul de ”vară indiană”

Meteorologii spun că temperaturile neobișnuit de mari se datorează fenomenului de vară indiană. ANM a anunțat temperaturi mult mai ridicate decât normalul perioadei în intervalul 31 octombrie-13 noiembrie. 

Citeste si: Pensiile și salariile ar putea crește din ianuarie 2023. Anunțul guvernanților

Vara indiană este o perioadă cu temperaturi specifice unei zile de vară, cu valori termice ce trec de 25 grade Celsius la umbră. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Un tânăr sportiv de 18 ani a murit într-un Mercedes rupt în bucăţi de prietenul lui. Andrei era fiul unui polițist

În perioada de vară indiană, o masă de aer polar se transformă într-un anticiclon cald care produce ceață și o diferență mare între temperaturile înregistrate ziua și cele înregistrate noaptea.

Cum va fi vremea în această săptămână

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai acentuată în regiunile sudice.

Citeste si: Percheziții DIICOT în București și în trei județe, la apropiații unor clanuri interlope

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sudice, vestice, nord-vestice și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si