Organizația Mondială a Sănătăţii a anunțat faptul că varianta B.1.617 a coronavirusului, care a apărut prima oară în India,, a fost detectată în peste 1.200 de secvenţe de genom, în "cel puţin 17 ţări".

"Majoritatea secvenţelor descărcate în baza de date GISAID provin din India, Regatul Unit, SUA şi Singapore", a spus OMS în actualizarea săptămânală a pandemiei.

Citeste si: Vaccinurile anti-COVID continuă să sosească în România, numai doritori să fie

Citeste si: Când vom putea folosi medicamentul experimental Pfizer pentru tratarea COVID-19

Varianta B.1.617 a apărut și în Europa

În ultimele zile, varianta indiană (B.1.617) a noului coronavirus a fost semnalată în mai multe ţări europene, cum ar fi: Belgia, Elveţia, Grecia, Italia.

Modelarea preliminară a OMS bazată pe secvenţele descărcate în GISAID indică faptul că "B.1.617 are o rată de creştere mai mare decât alte variante care circulă în India, sugerând o contagiozitate mai mare".

Oficialii OMS au clasificat recent această variantă a coronavirusului ca "variantă de interes", şi nu ca "variantă preocupantă". Totodată, acest ultim nume ar putea indica faptul că varianta este mai periculoasă (o contagiozitate mai mare, mai letală şi capabilă să scape imunizărilor vaccinale).

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Tulpina indiană a ajuns în 17 țări[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cancelarul Angela Merkel: „UE nu a primit suficiente informaţii despre vaccinul rusesc Sputnik V destinat Covid-19 pentru a-l putea aproba”

Din ce cauză s-a răspândit varianta indiană a coronavirusului

Cauzele apariției variantei din India a virusului Sars-CoV-2 au fost: nerespectarea restricţiilor sanitare şi adunările în masă.

Organizaţia a subliniat în continuare că alte variante aflate în circulaţie în prezent sunt, de asemenea, extrem de contagioase, dar combinaţia acestor doi factori "poate juca un rol în resurgenţa cazurilor" în India.

India se confruntă cu o explozie de cazuri, depăşind luni un record mondial de 352.991 de noi contaminări şi un record naţional de 2.812 decese, ridicând la 147,7 milioane numărul total de cazuri la nivel mondial.

"Cercetări suplimentare" mai ales cu privire la contagiozitatea, severitatea şi riscul reinfectării cu varianta indiană "sunt necesare urgent" pentru a înţelege rolul pe care îl joacă în criza sanitară din India, scrie Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si