Sir Chris Witty, medic-șef al Regatului Unit, a anunțat că mai este mult până la încheierea pandemiei. Specialistul a transmis că virusul care acum provoacă un risc de decese comparabil cu gripa va produce „noi surprize” și va fi cu noi „tot restul vieții”.

Citeste si: "Nu exclud nimic". Ce spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre noi restricții în România

Medicul susține că varianta actuală Coronavirus nu este una banală, iar apariția unui germen mai periculos va „modifica semnificativ balanța riscului”.

Când scăpăm de pandemia COVID-19

Specialistul a explicat că trebuie să ne așteptăm la ce este mai rău. De asemenea, a anunțat că în următorii doi ani o să apară o variantă mult mai rea decât Omicron. Alți experți au insistat în mod repetat că cele mai negre zile ale pandemiei sunt de domeniul trecutului, iar virusul va evolua în timp spre un patogen al răcelii.

Citeste si: VIDEO- Noua tulpină Deltacron ia proporții în Europa. Avertismentul medicilor: „Formele sunt severe”/Revin restricțiile în România?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sir Chris Witty a punctat că pericolul este controlat mai bine prin rata mare de imunizare și îmbunătățirea asistenței medicale de specialitate.

Citeste si: Austria, prima țară care reintroduce obligativitatea purtării măștii FFP2

„A existat o anumită reducere în timp a riscului adus de Covid. Dar există încă un risc semnificativ” a adăugat el, conform Daily Mail.

Varianta Omicron a debutat în noiembrie cu recorduri de transmisibilitate, estimările fiind că unul din 15 britanici a fost infectat în vârful din iarnă.

Citeste si: Alexandru Rafila regretă că starea de alertă a fost ridicată: „Ne aşteptăm la un trend ascendent al infectărilor cu COVID”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si