Simptome și transmitere variola maimuței. Variola maimuței este o infecție virală rară, cu infectare umană accidentală. Aceasta se răspândește de la o persoană la alta.

Este cauzată de virusul variolei maimuței, care aparține familiile ortopoxvirusului. Iată care sunt primele simptome ale infecției și cum se transmite virusul în rândul oamenilor!

Variola maimuței.

Variola maimuței: care este primul simptom și cum se transmite?

[Sursa foto: News.ro]

Care este primul simptom al infecției cu variola maimuței?

Potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC) din SUA virusul are o perioadă de incubație între 7 și 14 zile. Primele simptome sunt asemănătoare cu cele care apar și în cazul gripei. 

  • febră
  • frisoane
  • epuizare
  • dureri de cap 
  • slăbiciune musculară
  • umflarea ganglionilor limfatici

Totodată apare și o erupție cutanată care trece de la sine în decurs de două până la patru săptămâni. Erupția începe pe față și apoi se răspândește în alte părți ale corpului, inclusiv în organele genitale. În plus, erupția prezenta furuncule care se umplu cu puroi și, în cele din urmă, formează o crustă și cad. 

Citeste si: Variola maimuței- ziua și infecția în Capitală

Variola maimuței de distinge foarte greu de erupții comune, cum ar fi varicela. Ganglionii limfatici umflați sunt o caracteristică distinctivă a variolei maimuței, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

OMS a precizat că această afecțiune poate fi mortală în unele cazuri, iarția celor care se îngrijește mor din cauza variolei maimuței variază între 1% și 10%, în funcție de tulpină. Cele două tulpini sunt: ​​clada din Africa de Vest și clada din Bazinul Congo. 3.

Variola maimuței.

Variola maimuței: care este primul simptom și cum se transmite?

Cum se transmite variola maimuței?

Variola maimuței   nu se răspândește de obicei cu ușurință între oameni. Afecțiunea se transmite prin intermediul picăturilor respiratorii mari atunci când oamenii se află în contact apropiat, prin contact direct cu leziuni cutanate sau prin contact indirect prin hainele sau al lenjeriei de pat contaminate.

Mai multe ţări europene au raportat cazuri confirmate sau probabile de variola a maimuţei (monkeypox) de la începând cu luna mai 2022. Până în prezent, România a confirmat 4 cazuri de variola maimuței.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre variola maimuţei, dacă bărbaţii sunt mai sensibili, având în vedere că până în prezent cele trei cazuri diagnosticat în România sunt la bărbaţi.

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, noi dezvăluiri despre aventurile extraconjugale ale fostei soții! Dovezile care susțin infidelitatea Larisei Uță: „După ce am confruntat-o, ea a recunoscut”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: OMS caută un nou nume pentru variola maimuței, actuala denumire fiind considerată discriminatorie

“Nu este vorba despre o sensibilitate, este vorba despre mai degrabă despre un comportament la risc. Comportamentul la risc poate să fie deopotrivă înregistrat şi la bărbaţi şi la femei. Problema este legată de un contact apropiat cu o persoană infectată. Lucrul ăsta se poate întâmpla oricui dacă nu îşi ia nişte măsuri de precauţie şi recomandarea este, cel puţin din punct de vedere al relaţiilor intime, să se evite relaţiile întâmplătoare cu persoane necunoscute şi dacă există o expunere în sensul contactului cu o persoană care prezintă leziuni, atunci sigur că este bine persoana respectivă să se adreseze unui serviciu de boli infecţioase”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Citeste si: Variola maimuței se răspândește rapid în Europa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si