Declarația medicului vine după ce au apărut îngrijorări în privința răspândirii acestei boli identificată deja în Europa şi America de Nord. Din fericire, potrivit acestuia, nu se transmite uşor şi poate fi prevenită prin vaccinarea împotriva variolei umane.

„Boala se vindecă spontan în câteva săptămâni”

Florin Roşu arată că virusul variolei care este responsabil pentru boala denumită „variola maimuţei” provoacă „o boală uşoară care se vindecă spontan în câteva săptămâni”.

Citeste si: Absolvenții instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de indemnizaţie de şomaj

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Nu există vaccin sau tratament special destinat acestei patologii. Prevenţia poate fi realizată prin vaccinarea împotriva variolei umane, metodă care şi-a verificat eficacitatea chiar în anul 2003, când s-a stopat răspândirea acesteia în Statele Unite ale Americii.(...) În momentul de faţă în România nu există niciun caz sau nici măcar o suspiciune a acestei patologii ”, a declarat, joi, managerul unităţii sanitare ieşene. 

Medicul Florin Roşu a explicat care sunt simptomele bolii. 

Citeste si: Vești proaste în România. Anunț din partea ANAF pentru românii care plătesc cash la curier

Este un virus asociat, de obicei, călătoriilor în Africa de Vest. Semnele clinice sunt reprezentate de erupţie- aceasta este asemănătoare rujeolei, herpesului uneori chiar şi sifilisului- febra, cefaleea, dureri de spate ganglioni limfatici umflaţi – un semn foarte important – frisoane, oboseală accentuată. Cum se transmite? Prin contact cu fluidele corporale sau picături de salivă de la persoanele

sau animalele infectate, dar nu se transmite uşor ”, adaugă medicul de boli infecţioase.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si