Semnalată deja în mai multe țări europene, variola maimuței ar putea ajunge și în România, susțin autoritățile.

Citeste si: OMS spune că este puțin probabil ca focarul de variola maimuței să declanșeze o pandemie

Un total de 780 de cazuri de variola maimuței au fost confirmate în laboratoarele medicale din 27 de țări non-endemice. Ţările non-endemice în care au fost semnalate cele mai multe cazuri sunt Marea Britanie (207), Spania (156), Portugalia (138), Canada (58) şi Germania (57).

Citeste si: Variola maimuței, la granița cu România

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„OMS evaluează riscul la nivel mondial ca fiind moderat, ţinând cont că este pentru prima dată când cazuri numeroase şi focare de cazuri de variola maimuţei sunt raportate simultan în ţări non-endemice şi endemice”, au adăugat experţii de la OMS.
Aceștia mai adaugă că nu a fost înregistrat niciun deces în țările non-endemice.

Citeste si: Anunț OMS: Epidemiile de boli endemice precum variola maimuţelor devin tot mai frecvente

OMS anunță că acest tip de boli indemice devin din ce în ce mai frecvente

Un oficial OMS a lansat un nou anunț în privința variolei maimuței. Conform acestuia epidemiile de boli endemice devin tot mai frecvente în Europa. Epidemiile de boli endemice  precum variola maimuțelor şi febra lassa devin din ce în ce mai persistente şi mai frecvente, a avertizat miercuri directorul pentru urgenţe al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Mike Ryan, transmite Reuters.

Citește si:  Avertisment sumbru făcut de OMS: Cazurile descoperite de variola maimuței ar putea fi doar ”vârful aisbergului”

Pe măsură ce schimbările climatice contribuie la modificarea rapidă a condițiilor meteorologice, cum ar fi seceta, animalele şi oamenii îşi schimbă comportamentul de căutare a hranei.

Citește si:  OMS, anunț de ultim moment despre variola maimuței

Drept urmare, bolile care circulă de obicei la animale ajung din ce în ce mai mult la oameni, a spus el.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si