Pentru ca cineva să poată candida la postul de primar trebuie să respecte o serie de condiții, printre care și vârsta.

Altfel spus, cineva poate să candideze la alegerile locale dacă a împlinit, până în ziua în care se desfășoară alegerile, vârsta de 23 de ani. Acesta este considerat pragul minim.

Citește și: Tragedie la urne! Un bărbat a murit într-o secție de votare din Vâlcea, imediat cum a primit buletinele de vot

Cel mai vârstnic candidat la alegerile locale are 100 de ani

Totuși, la polul opus, există și oameni care vor să candideze pentru funcția de primar și când ajung la o vârstă venerabilă.

Este cazul care s-a întâmplat în comuna Dumești, din județul Vaslui. Potrivit Antena 3, Mihai Ardeleanu are 100 de ani și candidează pentru postul de primar.

Acesta ocupă primul loc în „topul” celor mai mai în vârstă candidați la alegerile care se desfășoară pe data de 9 iunie 2024.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Mihai Ardeleanu are deja 100 de ani de viață, urmând ca pe data de 20 august să facă 101, conform sursei menționate anterior.

Mihai Ardeleanu candidează la alegerile locale din comuna Dumești, Vaslui

Mihai Ardeleanu are 100 de ani și candidează la alegerile locale din comuna Dumești, Vaslui

[Sursa foto: Facebook Consiliul Județean Vaslui]

Potrivit Monitorul de Vaslui, Mihai Ardeleanu are doi copii. Marcela, fiica sa, este de profesie medic în chirurgia plastică, iar băiatul său, Mihai, este consilier județean și om de afaceri.

În plus, Mihai Ardeleanu a participat la Al Doilea Război Mondial. Primarul comunei Dumești, din județul Vaslui, este Ciprian-Ioniță Barnea.

După Mihai Ardeleanu, care sunt cei mai în vârstă candidați

Președintele AEP (Autoritatea Electorală Permanentă), Toni Greblă, a spus că, potrivit Agerpres, mai sunt două persoane care candidează la alegerile locale și au vârsta de 95 de ani, iar alți doi au 94 de ani.

Citește și: George Simion, politicianul care a ales să voteze în două orașe din țară: "Pentru viitor"

La polul opus se află un candidat care are puțin peste 23 de ani.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si