Statul nu-l ajuta sa supravietuiasca... Ba din contra, mai adauga o piatra de moara in traista si-asa goala a omului lovit de soarta: Vasile traieste fara maini, dintr-o pensie de handicap care ii ajunge abia de painea pe o luna.

Odinioara stalp al casei, barbatul nu s-a gandit vreodata ca va ajunge sa-si intretina copiii din cersit. Acum 10 ani, Vasile era paznic la o firma.
Se afla in timpul serviciului, cand o furtuna s-a dezlantuit si a traznit transformatorul electric al societatii.  "A intrat curentul si pe aici, prin picior eu am avut o tija cu suruburi si, pe aici prin picior iesea flacara si-asa era un arc electric continuu. 240 de mii de volti au trecut prin mine, de trei ori mai puternic decat fulgerul", spune barbatul.

Au urmat o luna de coma, operatii si chinuri groaznice. Ambele maini i-au fost amputate, iar de la cea din care mai are o mica parte, un muschi a fost transferat la picior pentru ca bietul om sa poata macar merge. "Mi-aduc aminte cum ziceau ce facem? Il mai ducem sus sau il ducem direct jos? Jos fiind morga. Cand ma scotea din operatii, intrebau brancardierii.", isi aminteste el.


Si medicii s-au mirat ca a supravietuit, iar forta sa-si revina chiar si in conditiile in care a ramas fara maini i-a dat baietelul lui, care pe atunci avea doar doi ani... Cel mic e si-acum sprijinul lui: vine in fiecare zi sa il aduca unde cerseste si apoi sa il ia acasa.

Vasile este- poate- exemplul de care am avea nevoie cei dintre noi, lipsiti de speranta: desi pentru el fiecare zi e un chin, cauta puterea sa lupte pentru mai bine.
Cel mai rau e atunci cand se simte inutil. "Cel mai greu ma simt cand vad ca trebuie sa fac ceva si vad ca nu pot sa fac. Atunci mi-e cel mai greu. Va dati seama ca stiu ce puteam face ca am fost si constructor si sofer inainte. Uitati cum e cu zugravitul. Daca aveam maini faceam si atunci ma doare si asta e", spune Vasile

Din pacate, singura sansa pentru ca el sa mai poata folosi doar una dintre maini este un transplant. Acesta se poate realiza doar la o clinica din Statele Unite si costa 150 de mii de dolari.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Șoferii care încalcă regulile din Codul Rutier vor fi amendați pe baza imaginilor filmate din elicopter. Ce văd polițiștii pe camere- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si