Acesta spune că Moscova trebuie oprită cât mai repede, pentru a nu exista consecințe și mai grave de atât.

Dacă Moscova nu va fi oprită acum, stabilitatea statelor din vecinătatea estică este ameninţată ”, a precizat Dîncu, arătând că Uniunea Europeană trebuie să facă mai mult pentru creşterea rezilienţei acestor state.

Va crește bugetul pentru forțele armate 

„România este determinată să facă mai multe, suntem hotărâţi să creştem bugetul pentru forţele armate de la 2% la 2,5%”, a spus Dîncu. 

Citeste si: Rusia, de acord să negocieze siguranța centralelor nucleare din Ucraina

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Despre situaţia din Ucraina, ministrul Apărării a afirmat că atât Kievul cât şi alte mari oraşe au fost lovite, nedicriminatoriu, de rachetele ruseşti.

Blocuri de locuinţe, şcoli, spitale au devenit ruine. Joi noaptea, trupele ruse au atacat cea mai mare centrală nucleară din Europa, la Zaporojie, provocând un incendiu la o clădire administrativă care, din fericire, a fost stinsă. Toate aceste acţiuni inumane ne arată gravitatea situaţiei din Ucraina ”, a afirmat el. 

„A tacurile asupra principalelor centre urbane sunt crunte şi îndreptate inclusiv împotriva civililor

În mod clar, au rolul de intimidare a populaţiei, de aceea diplomaţie trebuie să redevină principalul instrument pentru rezolvarea situaţiei. Au existat până acum două runde de negocieri între delegaţiei Ucrainei şi Federaţiei Ruse. Guvernul de la Kiev a transmis că, în urma discuţiilor, nu au fost înregistrate progrese semnificative, dar a fost totuşi crearea de coloane umanitare, fiind anunţată şi a treia rundă de negocieri.

Sperăm că dialogul dintre cele două părţi să continue şi să ducă la încetarea focului şi la retragrerea trupelor ruse ”, a mai spus ministrul Apărării. 

Citeste si: Aproximativ cinci milioane de refugiați vor părăsi Ucraina. Șeful diplomației UE: „Trebuie să ne pregătim”

Potrivit ministrului, „România a trimis Ucrainei muniţii, echipamente militare” şi a iniţiat demersuri pentru a înfiinţa în ţara noastră, cu sprijinul Comisiei Europene, un hub umanitar, care să permită colectarea şi transportul donaţiilor internaţionale”. 

În acelaşi timp, Guvernul nostru oferă tot sprijinul posibil pentru tot ceea ce înseamnă problema refugiaţilor din Ucraina. Sunt bineveniţi în România. Dacă Moscova nu va fi oprită acum, stabilitatea statelor din vecinătatea estică(..) este ameninţată. Uniunea Europeană trebuie să facă mai mult pentru creşterea rezilienţei acestor state ”, a precizat Dîncu.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si