Zeci de pompieri au intervenit, luni, timp de peste trei ore, pentru ridicarea unui stejar de peste 25 de metri cazut peste locuinta unei familii din judetul Vaslui.

Cpacul, aflat la doar un metru de casa, a iesit din radacini si a cazut peste locuinta, distrugand partial acoperisul si o parte dintr-un pod. De asemenea, a fost afectata reteaua de alimentare cu energie electrica a imobilului.

Prabusirea copacului, care ar avea peste 150 de ani, a fost determina de furtuna din cursul serii de duminica si a cantitatilor mari de precipitatii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Primele intervetii ale autoritatilor au fost la scurt timp de la incident, insa, dupa aproximativ patru ore, au fost abandonate din cauza intemperiilor si a intunericului.

”Exista pericolul ca arborele sa darame imobilul, construit din lut in urma cu peste 100 de ani si, de aceea, s-a impus evacuarea familiei care locuia acolo, respectiv o femeie de  60 de ani si fiul sau de

38 de ani. Cei doi au locuit la rude pe timpul noptii, iar acum, odata cu degajarea copacului, pot reveni in imobil si locui intr-o camera unde podul si acoperisul nu au fost afectate ”, a declarat, luni, pentru News.ro purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui, Georgica Onofreiasa.

Autoritatile din comuna Poienesti spun ca vor repara podul si acoperisul casei afectate.  

FOTO: ISU Vaslui

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si